Urmărește dezbaterea live

Medicul Virgil Musta, soluții pentru a scădea număru pacienților COVID-19 în stare gravă

Virgil Musta
Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş" din Timişoara, a vorbit despre două posibile soluții pentru a evita riscul ca bolnavii de COVID-19 în stare gravă să nu mai poată beneficia de oxigen în spitale.

Potrivit medicului, prima soluție este aceea de a avea un număr cât mai mic de noi infectări. În acest fel ar scădea, automat, numărul celor ce fac forme grave. Pentru asta, spune el, ar trebui respectate în continuare normele impuse până acum. „Nimic nou aici, doar să nu lăsați încă garda jos în niciun moment! Cu toate neplăcerile foarte frustrante pentru oricare dintre noi, rămâne soluția cea mai bună, împreună cu vaccinarea, pentru a evita ceva care poate deveni un coșmar.

A doua soluție presupune ca cei care au simptome să se testeze pentru a depista din timp boala, să țină permanent legătura cu medicul de familie, iar dacă simptomele evoluează să meargă cât mai repede la spital pentru o evaluare. Acest lucru, făcut la timp, vă poate salva viața! Evaluarea nu presupune internare în spital, se sună la 112, veți merge la spital și vi se va face o evaluare ce constă în analize de sânge specifice și alte investigații din care se va vedea nivelul de afectare a plămânilor, afectarea altor organe etc. După această evaluare, dacă starea nu e foarte gravă, veți merge înapoi acasă în aceeași zi, după cca 1-2 ore, dar veți ști . Ideal este ca această evaluare să fie făcută în jurul zilei a 5-a de boală (de la debutul simptomelor)”, spune el.

Cel mai probabil în comunitate circulă tulpina B117 din Anglia, care este mult mai contagioasă, deci și riscul de îmbolnăvire este mai mare, a mai spus medicul la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel