Hidratarea este un obicei esențial...
"Ma gândesc la pacienții noștri, foști, actuali și mai ales viitori, și ma întreb cu stupefacție:
- preferati/ ati fi preferat sa fiți tratați de un medic exclusiv online, sau de un medic care a stat fata în fata cu voi, v-a consultat și v-a revăzut zi după zi?
-ati prefera/ati fi preferat un tratament " după ureche" ( chiar dacă e proclamat cu surle și trâmbițe pe posturi TV indecent și periculos de ignorante), sau unul studiat meticulos de mii de doctori și avizat de organisme profesionale naționale și internaționale pe baze stiintifice și pe dovezi medicale?
- ati prefera/ ati fi preferat un medic care a văzut sute și mii de pacienți cu Covid în ultimul an, care a trecut și el prin boala, care deja știe cu ochii închiși cât oxigen, cata heparina și cata dexametazona ii trebuie unui bolnav cu Covid încă " din usa sectiei", sau unul care vorbeste la TV cu masca sub barbie, ca să nu se ia rujul rosu strălucitor de pe buze, în timp ce flutura din mâini și da ochii peste cap??
-si, în final, ati preferat/ preferati sa supravietuiti acestei boli, sau.......?
Gândiți-vă singuri, cu mintea cea buna.
Noi, doctorii din viata adevărată, știm deja.
Și facem cum știm din medicina bazata pe dovezi.", a scris dr. Simin Aysel Florescu pe Facebook.
Doctorița orădeană Flavia Groșan a povestit, joi seară, 25 martie, într-un interviu pentru Antena 3, că nu își vede pacienții pe care îi tratează și ține cont de ”pulsoximetria pe care mi-o declară ei”.
"Eu nu văd pacienţii, mă iau după pulsoximetria pe care mi-o declară ei. Eu încep schema mea foarte repede, la primele simptome. Încerc să nu dau voie COVID-ului să pătrundă în plămân. De regulă, pornesc de la concentraţii bunişoare, normale, de peste 95%. Categoric, unii încep tratamentul în alte părţi, în alte conjuncturi. Când ajung la mine după 10 zile, normal că mă confrunt cu o saturaţie mai mică. Încep schema mea. Prin combinaţia mea de medicamente încerc să le cresc oxigenul. În puţine cazuri am avut nevoie de oxigeno-terapie. (...) Unii care doresc să îi tratez eu, puţini, că cei mai mulţi merg în spital. M-am descurcat în foarte multe cazuri fără oxigen.(...) Eu nu vreau să ajung cu pacienţii mei la oxigen. În spital este altă etapă de tratament. Cred, totuşi, că puţini dintre pacienţii mei au ajuns la oxigen sau la ventilaţie mecanică.", a spus Flavia Groşan.
Citește și Carmen Tănase, despre schema de tratament a medicului Flavia Groșan: M-a făcut bine în 3 zile!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Hidratarea este un obicei esențial...
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Această vitamină îți protejează...