Medicul Octavian Jurma: Pandemia poate fi învinsă, deși intrăm într-o perioadă în care va fi foarte dificil să ne păstrăm speranța că va fi vreodată bine în România

Epidemiologul Octavian Jurma spune că pandemia de coronavirus poate fi învinsă, deși intrăm într-o perioadă în care va fi foarte dificil să ne păstrăm speranța că va fi vreodată bine în România.

"Sa incep cu finalul ca povestea a mai lunga: pandemia poate fi invinsa. Stim asta pentru ca exista tari care au invins-o deja si tari care sunt pe cale sa o invinga. Noi nu facem parte dintre aceste tari, nici Franta cu care be comparam atat de des.

In urmatoarele doua saptamani curba cazurilor foarte grave si a deceselor si va continua sa creasca desi numarul de noi infectari va incepe sa scada.

Anxietatea va fi mare si intram intr-o perioda in va fi foarte dificil sa ne pastram speranta ca va fi vreodata bine in Romania. Prinsi intre realitatea din spitale si din familiile noastre in care cei dragi ne sunt loviti de boala si declaratiile publice tot decuplate de aceasta realitate, deznadejdea se strecoara si in inima celor mai puternici dintre noi.

Relaxarea promisă la 1 iunie nu este însă un happy-end

 

In astfel de momente avem nevoi de povesti frumoase, povesti cu happy-end care sa ne intareasca si sa ne motiveze. Relaxarea promisa la 1 iunie nu este insa un happy-end este doar un happy-moment, ca e film romanesc. Pentru filmele cu happy-end trebuie sa apelam la filmele din alte tari.Povestea care urmeaza mi-o spun in primul rand mie, pentru ca in aceste zile oboseala si deznadejdea m-au pus si pe mine in genunchi.

Pe scurt, solutii exista si le cunoastem. Se poate invinge pandemia, putem sa traim din nou in siguranta dar nu pe drumul pe care ne aflam acum.

Cand vom fi gata, cand vom fi dispusi privim realitatea in fata si sa platim pretul pe care il platesc natiunile care inving boala, doar atunci ne vom alatura lor. Pana atunci vom trai cu cizma COVID-19 pe gat si ni se va spune ca asta e normalitatea. (...)", a scris medicul Octavian Jurma pe Facebook. 

Citește și Hans Kluge, despre vaccinul AstraZeneca: Beneficiile sunt mai mari decât riscurile. La fiecare 25 de secunde o persoana moare de COVID-19

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel