Medicul Gilda Popescu, cum a descoperit că Budesonida e medicament-salvator la pacienții cu COVID
24 Martie, 23:21

Inhalator, astm
Medicul pneumolog Gilda Popescu a tratat bolnavi infectați cu noul coronavirus încă din vară cu un medicament ieftin, inhalabil, - Budesonida, care este destinat pacienților cu astm. Iar rezultatele sunt uluitoare: niciun pacient internat!

Dr. Gilda Popescu, de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a explicat că a descoperit din întâmplare acest medicament-minune și că ulterior l-a folosit la mulți pacienți. 

Mai mult decât atât, un studiu realizat în Marea Britanie, pe care DC Medical l-a prezentat încă din februarie (link direct material și studiu), legat de Budesonida - medicamentul folosit de pneumologul român, are concluzii excepționale. Potrivit cercetătorilor de la Oxford, peste 90% dintre pacienții tratați cu acest medicament nu ajung să facă forme severe de COVID-19.

„Eu nu am pornit ca să fac un studiu științific. A fost o întâmplare pornită de la cazuri reale - cele de afectare pulmonară. Pacienții cu afecțiuni inflamatorii cronice au nevoie de terapie, cel puțin astmaticii, de terapia cu corticosteroizi. Toate ghidurile noastre menționează administrarea corticosteroidului inhalator încă din stadiul precoce al astmului bronșic.

Și-n bronhopneumopatiile obstructive cronice avem nevoie de acest medicament sub forma de aerosoli, în special când se produc exacerbări, adică o modificare a stării generale, cu toate că acești pacienți sunt tratați cu anumite medicamente care au rol în primul rând bronhodilatator, să adăugăm corticosteroizi. Așa am pornit eu.

La un pacient care avea o bronhopneumopatie obstructivă cronică am semnalat prezența unei suprainfecții de natură virală - nu știam exact. Am făcut testul, pentru că în primul rând în această perioadă te gândeși la infecția cu virusul SARS-CoV-2, și am constat că era deja infectat", a povestit dr. Gilda Popescu, despre prima persoană pe care a tratat-o folosind această schemă proprie de tratament”, a explicat medicul, la Antena3.

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
DYDROGESTERONUM - prospect
Câte calorii au băuturile: berea te va surprinde
Greutatea corporală, legătura cu estrogenul la femei
Ce să nu mănânci când porți aparat dentar
CLINDAMYCINUM - prospect
10 ierburi aromatice care dau o savoare aparte mâncării
AMINOPHYLLINUM - prospect
Ginkgo Biloba, eficient în tratarea anxietății
Horoscop 14 mai. Zodiile care fac bani
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri