Medicul Gabriel Tatu despre explozia de cazuri COVID: să vă comportați ca și cum ați fi în stare de urgență

Medicul Gabriel Tatu susține că ”nu este nicio surpriză” creșterea numărului de cazuri de COVID. ”Matematic, așa trebuie să se întâmple într-o pandemie”, notează el pe Facebook.

Într-o postare intitulată ”Explozia COVIDului”, medicul Gabriel Tatu notează pe Facebook, că acest fapt ”nu este nicio surpriză. Științific - matematic așa trebuie să se întâmple într-o pandemie. Nu este al doilea val. Este primul val care inițial a fost "mitigat" (atenuat) de măsurile inițiale (stare de urgență, închiderea restaurantelor, a școlilor, etc)”.

”Ulterior, pe măsura înlăturării restricțiilor numărul bolnavilor a început să crească. La 1 septembrie s-au redeschis restaurantele, pe 14 septembrie a început școala.. Oamenii s-au distrat în concedii crezând că boala nu există sau că s-a terminat.. Efectul este cel pe care îl trăim acum.

Este ușor de constatat că până acum am avut norocul de a nu fi copleșiți în spitale așa cum au pățit Italia, Spania, Franța, Anglia. Putem însă să ajungem în situația lor din primăvară când nu a mai avut cine să îngrijească bolnavii. În acest scenariu mortalitatea crește vertiginos. Opinia mea: Încercați să vă comportați ca și cum ați fi în stare de urgență. Stați cât mai mult acasă. Mortalitatea este în scădere la noi din motive pe care le-am amintit de mai multe ori. Nu trebuie însă să ne forțăm norocul”, consideră medicul Gabriel Tatu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel