Medicul-erou Cătălin Denciu a fost externat. S-a întors acasă, la Piatra-Neamț

Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamț, s-a întors acasă, în România, după luni bune petrecute într-un spital din Belgia.  

Incendiul care a cuprins două saloane ATI ale Spitalului din Piatra Neamț, în luna noiembrie 2020, i-a pus viața în pericol medicului Cătălin Denciu.

Cătălin Denciu a ajuns în Spitalul Militar al Reginei Astrid din Belgia cu arsuri grave, după incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, în timp ce încerca să salveze pacienţii. El a suferit arsuri de gradul doi și trei peste 70% din corpul său. Din cauza gravității arsurilor sale, a fost plasat într-o comă artificială timp de trei săptămâni. 

"Îmi amintesc că m-am trezit cu o anxietate profundă. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reuşit treptat să mă mişc şi să merg din nou. Astăzi pot deja să fac bicicletă. Ridurile brațelor mele sunt încă dificile, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții, pentru a învăța să-mi mișc coatele din nou.

Reabilitarea este departe de a fi terminată, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși."​​, declara Cătălin Denciu pentru beldefnews.mil.be.

În prezent, medicul-erou de la Piatra Neamț se simte mult mai bine, specialiștii i-au refăcut țesuturile distruse și a fost externat. 

"Cu puțin timp înainte de Paște, a primit vestea că poate fi externat. Și nu este o externare de moment, un fel de învoire medicală, ci una definitivă. Pentru că starea sănătății lui este bună în acest moment. Poate să meargă și să mănânce singur. Recuperarea lui este aproape completă.

Mai trebuie doar să facă anumite terapii de recuperare motorie, pentru a recăpăta într-o proporție cât mai mare, chiar completă, flexibilitatea articulațiilor. Și, foarte important, mental este extrem de bine. Belgienii i-au salvat viața, i-au dăruit una nouă, ținând cont de starea în care a ajuns la ei. În România nu se știe dacă ar fi supraviețuit. Cătălin a putut veni acasă, la Piatra Neamț, pentru a sărbători Paștele. A ciocnit creștinește un ou, a stat la masă cu familia lui după atâtea luni de suferință.", au povestit apropiați ai familiei lui Cătălin Denciu, scrie doctorulzilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel