Medicul echipei FC Botoșani, depistat pozitiv la testul COVID-19 cu o zi înainte de meciul cu Craiova

Medicul echipei FC Botoșani, Petrică Rădăuceanu, care este și medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgențe „Mavromati” Botoșani,  a fost depistat pozitiv la testul COVID-19, cu 24 de ore înainte de meciul cu CS Universitatea Craiova. Meciul s-ar putea anula

Medicul Petrică Rădăuceanu a declarat că testarea a fost făcută miercuri dimineață, la Stadionul Municipal din Botoșani, înainte ca echipa și staff-ul tehnic să plece spre Craiova. În cursul zilei de joi, când deja a ajuns la Craiova, acesta a primit rezultatul pozitiv.

„Sunt sănătos. Dacă aveam probleme, nu mai veneam eu încoace. Acum sunt la Craiova. Eu am anunțat DSP Botoșani, care a anunțat și DSP Craiova și aștept să vedem ce decizie va fi luată”, a afirmat Rădăuceanu.

El se teme că rezultatul testului ar putea afecta echipa, care ar putea fi trimisă în izolare și să nu mai joace meciul programat pentru vineri seară.

Finanțatorul FC Botoșani, Valeriu Iftime, este convins că partida de vineri seară dintre CS Universitatea Craiova și FC Botoșani, din etapa a treia a play-off-ului Ligii 1, nu se va juca, după ce medicul echipei botoșănene a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19.

El a declarat joi seară, pentru Agerpres, că medicul nu a avut contact cu echipa, iar din acest motiv își dorește ca ancheta epidemiologică efectuată de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Dolj să permită disputarea partidei în cursul zilei de luni.

„Este un ghinion fantastic. Noi am stat izolați ca niște șobolani timp de o lună de zile. Doctorul a fost găsit pozitiv. El a venit cu o altă mașină, nu a avut contact cu echipa. Din câte înțeleg, 100% nu se joacă mâine meciul. Se așteaptă rezultatul anchetei și s-ar putea ca să se reprogrameze luni meciul. (...) Doar dacă sunt rău-voitori și vor să își bată joc de noi. Clubul nu a fost în contact cu acest pozitiv. Nu a fost. (...) E ca un blestem dat peste noi, în condițiile în care am așteptat atât să jucăm, ne-am pregătit și am îndeplinit toate măsurile astea. Sunt tot felul de restricții și de privațiuni", a afirmat Iftime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel