Medicul Adela Golea, condamnat definitiv. Ce zice decizia Curții de Apel Cluj

Dr Adela Golea a anunțat că nu va contesta demisia și că demisionează și se retrage. Foto: Ziua de Cluj
Adela Golea, fostul director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, a fost condamnată definitiv la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare. Aceasta ceruse personalului medical să preia cu prioritate pacienții în stare gravă și nu cazurile de șoferi băuți.

Medicul Adela Golea. Judecătorii Curții de Apel din Cluj au decis să condamne la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pe medicul Adela Golea, fostul director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj. Decizia este definitivă. Instanța a mai decis ca doctorița, care ceruse personalului medical să preia cu prioritate pacienții în stare gravă și nu cazurile de șoferi băuți, să execute 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Cluj-Napoca sau la o instituție de cult, precizează Ziua de Cluj.

Instanța s-a pronunțat pe 6 decembrie pentru o speță petrecută în urmă cu 3 ani, când Adela Golea era medic șef la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU. După ce polițiștii, refuzați din cauza aglomerației de la UPU, au anunțat superiorii, iar conflictul s-a transformat în plângere penală, iar doctorița Adela Golea a fost trimisă în judecată în 2018.

Hotărârea instanței, AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel