Medicament pentru cancer, posibil tratament eficace pentru COVID-19: studii promițătoare

Coronavirus   Foto: Pixabay
Un medicament pentru cancerul de sânge este testat pentru tratarea formelor grave de COVID-19. Testele clinice arată promițător.

Cercetătorii de la Universitatea din Maryland School of Medicine (UMSOM) au găsit cea mai toxică proteină produsă de SARS-CoV-2 și apoi au folosit un medicament împotriva cancerului aprobat de FDA pentru a atenua efectele letale.

În experimentele lor pe musculițe de oțet și linii de celule umane, echipa a găsit procesul celular pe care virusul îl deturnează. Au descoperit noi medicamente potențial candidate care ar putea fi testate pentru tratarea pacienților cu boală Covid-19 severă.

Descoperirile lor au fost publicate în revistele Cell & Bioscience, un jurnal Springer Nature, potrivit The Busniness Line.

„Munca noastră sugerează că există o modalitate de a preveni SARS-COV-2 de a răni țesuturile corpului și de a face daune mari”, spune autorul principal al studiului Zhe "Zion" Han, doctor, profesor asociat de medicină și director al Centrului Modelarea precizie a bolilor la UMSOM.

El a menționat că cel mai eficient medicament împotriva Covid-19, remdesivirul, împiedică doar virusul să se multiplice. Cu toate acestea, nu protejează celulele deja infectate de daunele cauzate de proteinele virale.

Autorii studiului au descoperit că o proteină virală, cunoscută sub numele de Orf6, a fost cea mai toxică și a ucis aproximativ jumătate din celulele umane infectate. Alte două proteine ​​(Nsp6 și Orf7a) s-au dovedit, de asemenea, toxice, ucigând aproximativ 30-40% din celulele umane infectate.

Echipa dr. Han a descoperit că proteina Orf6 toxică a virusului se lipește de mai multe proteine ​​umane care au sarcina de a muta materiale din nucleul celulei - locul din celula care deține genomul sau instrucțiunile pentru viață.

Apoi au descoperit că una dintre aceste proteine ​​umane în mișcare, vizată de virus, este blocată de medicamentul pentru cancer, selinexor.

Cercetătorii au testat apoi selinexorul pe celulele umane și pe musculițe de oțet, producând proteina virală toxică pentru a vedea dacă medicamentul ar putea ajuta la inversarea daunelor. Selinexor, la fel ca multe medicamente pentru cancer, este el însuși toxic.

Cu toate acestea, medicamentul a îmbunătățit supraviețuirea celulelor umane cu aproximativ 12%. Selinexor a prevenit moartea timpurie la aproximativ 15% din muștele care au avut proteina virală toxică. Selinexor este aprobat de FDA pentru tratarea anumitor tipuri de cancer de sânge.

„Peste 1.000 de medicamente aprobate de FDA sunt în studii clinice pentru a le testa ca tratamente pentru Covid-19 și, din fericire, se efectuează deja un test pe selinexor, medicamentul utilizat în studiul nostru”, a spus dr. Han.

"Dacă acest studiu se dovedește a fi de succes, datele noastre vor fi demonstrat mecanismul care stă la baza de ce funcționează medicamentul", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel