Medicii de la Spitalul Județean Sibiu, avertisment: penalizați dacă trimit pacienții la privat

Medicii de la SJU Sibiu care trimit pacienții la clinici private pentru investigații care se pot face și la stat vor fi penalizați. Foto: SJU Sibiu/Facebook
Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, celui mai mare spital public din județ, au fost avertizați de conducerea unității medicale și de cea a Consiliului Județean (CJ) să nu cheme sau să trimită pacienții pentru investigații sau consult la cabinetele sau clinicile private. Dacă pacienții depun plângere, medicii în cauză vor fi penalizați.

Atât conducerea Spitalulului Clinic Județean de Urgență Sibiu, cât și cea a Consiliului Județean Sibiu, spune că deocamdată niciun pacient nu s-a plâns că ar fi fost chemat de doctorul de la stat la cabinetul privat.

„Dacă acest lucru se practică (medicii cheamă pacienții de la stat la privat n.r.), pacienții nu au decât să facă reclamație, să ne spună lucrul acesta, pentru că nu am de unde să știu dacă, într-un cabinet, medicul îi recomandă să se meargă în sectorul privat. În momentul de față nu discutăm de a merge în sectorul privat, pentru faptul că noi nu avem contract cu Casa (de Asigurări de Sănătate n.r.)", a declarat, luni, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Cornel Benchea, conform Agerpres.

Președintele CJ Sibiu spune că, dacă un pacient se plânge că doctorul de la stat l-a chemat pe urmă la privat, pentru ceva ce se putea face în spitalul public, atunci acel medic va fi sancționat de o comisie de disciplină.

Medicii care fac asta vor fi penalizați

„Deci vreau să vă spun foarte clar dezaprobăm totalmente astfel de practici, nu suntem de acord, nu le încurajăm și pacienții care sunt prinși în astfel de situații să anunțe, să facă reclamație, pentru că nici Consiliul Județean, nici spitalul, toate mesajele pe care le-am transmis medicilor, personalului angajat din Spitalul Județean au fost în această direcție. De aceea noi ne chinuim și ne străduim să dotăm cât mai bine spitalul, să creăm condiții cât mai bune, pentru a le asigura pacienților condiții bune în sectorul public, adică la Spitalul Județean. Noi, sub nicio formă, nu suntem de acord cu medicii care primesc pacienții la Spitalul Județean și pe urmă îi orientează spre cabinete private", a punctat președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Ea a explicat că medicul care va fi prins că își programează pacienții de la stat în cabinetul privat „intră în comisia disciplinară și se aplică sancțiunile stabilite de comisia respectivă și de Codul Muncii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel