Medici trimiși în școli și licee la cursurile pregătitoare și la examene. Anunțul făcut de Anisie
19 mai 2020, 22:37

Ministrul Educației și ministrul Sănătății au semnat un ordin prin care  în școli  vor fi trimiși medici pentru a face controlul epidemiologic al elevilor care revin la cursurile de pregătire și a celor care vor da examene. 

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că împreună cu ministrul Sănătății a semnat un ordin comun prin care la cursurile de pregătire și la examenele pe care le au de susținut elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, vor participa și medici, câte unul pe unitate, pentru control epidemiologic!

„Va fi publicat astăzi (marți seară, n.r.) în Monitorul Oficial, pentru că s-a schimbat starea de urgență în stare de alertă, avem o lege nouă - (...) și acolo sunt prevăzute toate măsurile prevenire și de combatere a îmbolnăvirilor. Avem acolo prevăzut în mod clar care sunt responsabilitățile Ministerului Educației, inspectoratelor școlare, unităților de învățământ și direcțiilor de sănătate publică. Am discutat cu domnul ministru al Sănătății și în fiecare unitate de învățământ va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregătire, dar și procesul de examene naționale (...) Odată cu revenirea la școală vom lua și măsurile de siguranță pentru că de aici am pornit de fapt, de la temerile pe care le au elevii sau părinții. Această revenire este una opțională și părintele este cel care evaluează starea de sănătate a copilului, dar și ceea ce se află în familie, membrii familiei care ar putea fi în grupa de risc", a declarat ministrul Monica Anisie, la TVR 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?