Medici tineri, implicați în promovarea importanței vaccinării: cei mai buni, premiați

Vaccinarea
CMMB a organizat o campanie-concurs privind vaccinarea. Cele mai bune mesaje pro-vaccinare au fost premiate de un juriu format din mai mulți membri de diferite categorii profesionale.

Campania-concurs organizată de Colegiul Medicilor din Municipiul București și-a desemnat câștigătorii. Tematica generală a acestei campanii a fost subiectul de sănătate publică - vaccinarea. Scopul a fost informarea corectă cu privire la vaccinare și găsirea celor mai eficiente mesaje în acest sens prin implicarea medicilor tineri în promovarea importanței vaccinării.

Astfel, câștigătorii acestui concurs au fost:

– Cristina Andreea Bojoga – premiul I:

– Oana-Maria Popescu – premiul II:

– Mariana-Denisa Petrescu – premiul III

Aici puteți vedea cele mai bune mesaje care au fost premiate

„Conducerea Colegiului Medicilor din Municipiul București a inițiat această campanie, drept o acțiune de responsabilitate socială, în contextul epidemiei de rujeolă care afectează România.

În prezent, boli prevenibile prin vaccinare lovesc din nou societatea modernă, îndoliază familii, generează suferințe și slăbesc sistemul sanitar, iar scăderea acoperirii vaccinale este principala cauză.

Astfel, pentru îmbunatățirea informării corecte și eficiente a publicului cu privire la vaccinare și beneficiile imunizării în sănătate, Colegiul Medicilor din Municipiul București a lansat un concurs care a presupus realizarea unor mesaje scrise sau video pentru susținerea vaccinării”, arată un comunicat de presă al CMMB.

„Colegiul Medicilor din Municipiul București dorește să se implice atât în dezvoltarea de activități profesionale destinate membrilor săi cât și ca partener activ la nivel social în promovarea mesajelor de sănătate în rândul comunității. În acest proiect am implicat medici tineri, deoarece consider că una din îndatoririle noastre trebuie să o reprezinte punerea în valoare a membrilor noștri în raport cu comunitatea  în care activează.

Medicul trebuie sa fie un pilon principal în societate cu privire la informarea pe teme despre sănătate.  Medicul are expertiza și deține informații bazate pe dovezi științifice, iar astfel de informații corecte, validate, trebuie să stea la baza comunicării despre aspecte ce țin de sănătate. Sunt convinsă că noi, medicii aflați la maturitatea profesională, împreună cu colegii noștri mai tineri, putem dezvolta și recâștiga încrederea publicului în corpul medical, bazându-ne pe fapte și știință.” a declarat prof. dr. Cătălina Poiana, președintele Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Juriul concursului a fost format din reprezentanți ai societății civile, jurnaliști, medici și profesori de comunicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel