Medicamentul care oprește transmiterea virusului SARS-CoV-2

Medicamente
Cercetătorii americani au descoperit un nou medicament antiviral care stopează în 24 de ore de la administrare infecțiozitatea virusului SARS-CoV-2.

MK-4482 / EIDD-2801 sau Molnupiravir este un nou medicament antiviral care suprimă complet transmiterea virusului în termen de 24 de ore, susțin cercetători de la Institutul de Științe Biomedice de la Universitatea de Stat din Georgia.

Inițial, aceștia au sesizat că medicamentul amintit este puternic împotriva virusurilor gripale. ”Aceasta este prima demonstratțe a unui medicament disponibil oral pentru a bloca rapid transmiterea SARS-CoV-2. (...) MK-4482 / EIDD-2801 ar putea schimba jocul”, susține medicul Richard Plemper, coordonatorul cercetării.

Potrivit acestuia, noul medicament poate fi administrat pe cale orală, inhibă progresul pacienților spre forme severe de COVID, scurtează faza infecțioasă. Concluziile au fost formulate în urma testelor pe dihori. ”Credem că dihorii sunt un model de transmisie relevant, deoarece răspândesc cu ușurință SARS-CoV-2, dar în cea mai mare parte nu dezvoltă boli severe, care seamănă foarte mult cu răspândirea SARS-CoV-2 la adulții tineri”, a spus dr. Robert Cox, specialist participant la studiu, conform unui comunicat al universității citate.

Dacă testele pe oameni ar confirma ipoteza cercetătorilor, atunci bolnavii de COVID tratați cu noul medicament ar deveni neinfecțioși în 24 de ore de la începutul tratamentului.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel