Medicamentul banal care ar preveni cancerul intestinal
13 iun 2020, 09:39

Medicamente
Un medicament banal, luat regulat, ani la rând, ar preveni cancerul intestinal, susține un studiu britanic.

O cercetare internațională susține că două aspirine pe zi, în medie de doi ani și jumătate, au redus rata cancerului de intestin la jumătate. Studiul este coordonat de experți de la Universitățile din Newcastle și Leeds, Marea Britanie, și constituie o monitorizare vreme de 10 ani.

Concluziile studiului întăresc recomandarea Institutului Național pentru excelență în sănătate și îngrijire (NICE) privind administrarea zilnică a aspirinei pentru cei cu risc ridicat și susține utilizarea mai largă a aspirinei pentru a preveni cancerul. Datele preliminare ale cercetării, din primii 5 ani, Institutul Național a recomandat ca aspirina să fie oferită pentru prevenirea cancerului de intestin la adulții cu sindrom Lynch.

„A fost nevoie de mult timp pentru a începe procesul și pentru a recruta destui oameni în 16 țări, dar acest studiu ne-a dat în cele din urmă un răspuns. (…) Pentru persoanele cu risc ridicat de cancer, beneficiile sunt clare - aspirina funcționează. Noul nostru proces internațional, CaPP3, va vedea dacă dozele mai mici funcționează la fel de bine”, afirmă profesorul Sir John Burn, de la Universitatea Newcastle și Newcastle Hospitals NHS Foundation Trust, liderul cercetării, conform unui comunicat al Universității Newcastle.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?