Medicamentele pentru tensiunea arterială cresc riscul de cancer? Concluzia unei dezbateri ce durează de ani de zile

Medicamente
De zeci de ani, cercetătorii au analizat dacă medicamentele pentru tensiunea arterială cresc riscul de cancer.

La cea mai recentă reuniune online a Societății Europene de Cardiologie s-a discutat și despre cel mai mare studiu care a tranșat posibila legătură între medicamentele pentru tensiunea arterială și cancer.

La această cercetare, realizată de specialiști de la Universitatea Oxford, au fost analizate date din 31 de studii clinice de medicamente pentru tensiunea arterială, în care au participat 260.000 de persoane. Cercetătorii susțin că s-au analizat separat cinci medicamente pentru tensiunea arterială: inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA), blocanți ai receptorilor angiotensinei II (ARB), beta-blocanți, blocanți ai canalelor de calciu (CCB) și diuretice. Și concluzia lor, potrivit medicinenet.com a fost:

”Rezultatele noastre ar trebui să liniștească publicul cu privire la siguranța medicamentelor antihipertensive în ceea ce privește cancerul, ceea ce este de o importanță capitală, având în vedere beneficiul dovedit pentru protecția împotriva atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel