Medicamente noi pentru prevenirea migrenelor, aprobate

PRIMER spune ca Romania ar trebui sa aiba propria fabrica de vaccinuri
Două noi medicamente pentru prevenirea migrenelor la adulți au fost aprobate în ultimele șase luni, în SUA. Alte două tratamente pentru migrene ar putea fi aprobate până la sfârșitul anului de către FDA. 

FDA a aprobat săptămâna trecută Ajovy, un nou medicament pentru prevenirea migrenei la adulți, a anunțat producătorul, Teva Pharmaceuticals. Medicamentul injectabil, cunoscut sub numele de fremanezumab, un „anticorp monoclonal umanizat", este singurul de acest gen care oferă opțiuni de dozare trimestriale și lunare, arată compania într-un comunicat de presă, citat de emedicinehealth.com.

FDA a aprobat în luna mai un prim medicament autoinjectabil contra mirenelor, erenumab (Aimovig), produs de Amgen și Novartis. Acum este oferit ca autoinjectori preumpluți de 70 sau 140 de miligrame, o dată pe lună.

Dr. Stephen Silberstein, MD, director al Centrului Jefferson Headache la Spitalele Universitaare Thomas Jefferson din Philadelphia, arată, în comunicatul de presă al Teva, că aprobarea FDA a unui al doilea medicament de prevenire a migrenei este o veste bună pentru pacienți.

„Aproximativ 40% din persoanele care trăiesc cu migrene pot fi candidați potriviți pentru tratamentul preventiv, dar majoritatea acestora nu sunt tratați. Sunt încântat să am o altă opțiune de tratament care să permită pacienților mei să experimenteze mai puține zile de migrenă lunară", spune el.

Mai puține dureri de cap

La Întâlnirea Anuală Știinfică in 2017 a American Headache Society, cercetătorii au prezentat rezultate detaliate din două studii pe fremanezumab.

Mai mult de 1.000 de pacienți cu migrenă cronică au fost înscriși în studiu. Cei care au fost repartizați la întâmplare pentru a primi 675 miligrame de tratament activ timp de o lună - urmat de tratamente cu doze de 225 miligrame în următoarele două luni („doze lunare") sau placebo pentru următoarele două luni („doze trimestriale") - au avut mai puține zile lunare de cefalee (cu 4,6 și respectiv 4,3 zile), comparativ cu cei care au primit doar trei injecții lunare cu placebo (cu 2,5 zile).

În plus, 873 pacienți cu migrenă episodică au fost înscriși într-un alt studiu. Atât grupurile de dozare lunare cât și cele trimestriale au îndeplinit obiectivul principal al studiului privind numărul minim de zile de migrenă lunară la 12 săptămâni față de grupul placebo (cu 3,7 și 3,4 zile, respectiv 2,2 zile).

Reacții adverse de întâlnite

Cele mai frecvente reacții adverse întâlnire au fost reacțiile la locul injectării și infecțiile, se spune în declarația FDA.

Teva spune că tratamentul, care poate fi administrat în cabinetul medicului sau acasă, va fi disponibil în aproximativ două săptămâni pe piața americană.

Pe lângă fremanezumab și erenumab, alte două tratamente de prevenire a migrenei se află în diferite stadii de cercetare. Ambele ar putea fi aprobate de FDA în acest an.

Potrivit paginii oficiale a TEVA, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a acceptat, în februarie, cererea de autorizare de punere pe piață a Fremanezumab în Europa.

Aimovig, dezvoltat de concurenții Teva, Novartis (NVS) și AMGEN (AMGN), a intrat deja pe piață în SUA, după ce a primit aprobarea FDA în Statele Unite în luna mai. Amgen a primit, de asemenea, aprobarea EMA (Agenția Europeană pentru Medicamente) pentru Aimovig în luna iulie. Aimovig are un dozaj lunar, administrat prin intermediul unui autoinjector special, notează marketrealist.com. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel