Medicamente în pericol să dispară: ANPP cere extinderea valabilității prețurilor

71 de medicamente sunt în pericool să dispară de pe piață
ANPP cere extinderea valabilității prețurilor actuale pentru medicamentele care sunt în pericol să dispară de pe piață de la 1 noiembrie.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) a solicitat Guvernului şi Ministerului Sănătăţii să extindă valabilitatea actualelor preţuri la medicamentele care, peste două zile, respectiv de la 1 noiembrie nu mai au preţ şi sunt în pericol să dispară de pe piaţă.

"Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor face apel la responsabilitate şi chibzuinţă către Guvernul României şi Ministerul Sănătăţii pentru viaţa pacienţilor români şi propune ca soluţie de rezolvare urgentă a acestei crize pentru sute de mii de pacienţi: prorogarea termenului şi extinderea valabilităţii actualelor preţuri, inclusiv a celor 71 de medicamente, dintre care 21 nu au azi o alternativă terapeutică, până la rezolvarea problemei de fond!", se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.

Reprezentanţii asociaţiei atrag atenţia într-o scrisoare deschisă adresată premierului Viorica Dăncilă, ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, precum şi preşedintelui Klaus Iohannis asupra "iminentei crize" provocate de dispariţia, de la 1 noiembrie, a unui număr de 71 de medicamente, dintre care "21 nu au alternativă terapeutică", citează agerpres.ro.

"Cu doar 3 zile înainte de 1 noiembrie, nu ştim care sunt soluţiile găsite de Ministerul Sănătăţii pentru ieşirea din această criză! (...) În lipsa unei intervenţii urgente şi decisive, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor îşi pune întrebarea legitimă ce vor face aceste câteva sute de mii de pacienţi şi familiile lor începând cu 2 noiembrie? Ce vor face medicii lor când, într-un timp foarte scurt, vor trebui să schimbe tratamentul tuturor acestor pacienţi?", se mai precizează în comunicatul asociaţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel