Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Medicamente în pericol să dispară: ANPP cere extinderea valabilității prețurilor
30 oct 2019 / 17:38
ANPP cere extinderea valabilității prețurilor actuale pentru medicamentele care sunt în pericol să dispară de pe piață de la 1 noiembrie.
71 de medicamente sunt în pericool să dispară de pe piață

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) a solicitat Guvernului şi Ministerului Sănătăţii să extindă valabilitatea actualelor preţuri la medicamentele care, peste două zile, respectiv de la 1 noiembrie nu mai au preţ şi sunt în pericol să dispară de pe piaţă.

"Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor face apel la responsabilitate şi chibzuinţă către Guvernul României şi Ministerul Sănătăţii pentru viaţa pacienţilor români şi propune ca soluţie de rezolvare urgentă a acestei crize pentru sute de mii de pacienţi: prorogarea termenului şi extinderea valabilităţii actualelor preţuri, inclusiv a celor 71 de medicamente, dintre care 21 nu au azi o alternativă terapeutică, până la rezolvarea problemei de fond!", se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.

Reprezentanţii asociaţiei atrag atenţia într-o scrisoare deschisă adresată premierului Viorica Dăncilă, ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, precum şi preşedintelui Klaus Iohannis asupra "iminentei crize" provocate de dispariţia, de la 1 noiembrie, a unui număr de 71 de medicamente, dintre care "21 nu au alternativă terapeutică", citează agerpres.ro.

"Cu doar 3 zile înainte de 1 noiembrie, nu ştim care sunt soluţiile găsite de Ministerul Sănătăţii pentru ieşirea din această criză! (...) În lipsa unei intervenţii urgente şi decisive, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor îşi pune întrebarea legitimă ce vor face aceste câteva sute de mii de pacienţi şi familiile lor începând cu 2 noiembrie? Ce vor face medicii lor când, într-un timp foarte scurt, vor trebui să schimbe tratamentul tuturor acestor pacienţi?", se mai precizează în comunicatul asociaţiei. 


Ştiri Recomandate

Bolile autoimune, în creștere: ce le determină
Malarie: o nouă soluție în tratarea acestei boli
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri