Medicament pe care TOATĂ lumea îl cumpără, extrem de TOXIC! Medic: Alergii și infecții
24 feb, 10:35

imagine cu rol ilustrativ
Unele medicamente sunt extrem de căutate în această perioadă de pandemie. Un medic renumit avertizează că persoanele infectate cu noul coronavirus care le folosesc se pot confrunta cu alergii, dar și cu alte probleme.

Doctorul Cristian Băicuș, din cadrul Spitalului Colentina, susține că majoritatea românilor încearcă să se vindece de COVID-19 după ureche, apelând la tot felul de antibiotice.

Mai exact, potrivit medicului, procentul românilor care aleg să se trateze în acest fel ajunge undeva la 80% din populație, dar cu toate astea niciun specialist nu recomandă o astfel de abordare.

„Antibioticele pot da alergii, pot da diferite toxicități, de exemplu toxicitate renală, toxicitate hematologică, cel mai frecvent o infecție nosocomială, infecție digestivă cu Clostridium dificile”, a spus medicul.

Antibioticul trebuie folosit doar atunci când este nevoie, nu după ureche.

„Covid-19 este dat de un virus și virusul nu răspunde la antibiotice. Deși s-au dat antibiotice pentru virus, au fost teorii, au fost niște studii observaționale care până la urmă nu au fost confirmate, era vorba despre azitromicină în primul rând“ a declarat Cristian Băicuș, medic medicină internă la Spitalul Colentina.

Ştiri Recomandate

3 trucuri pentru o bucătărie cu cât mai puțini microbi
OMS lansează o inițiativă de eradicare a malariei
15 alimente care reduc NATURAL colesterolul
Băiat sau fată: cum să alegi sexul bebelușului tău
Apa de trandafiri, iată care sunt beneficiile sale reale
5 motive SURPRINZĂTOARE pentru care ai nevoie de ALOE VERA
Detox de primăvară: 8 sfaturi pentru curățarea ficatului
ETINILESTRADIOLUM + DIENOGESTUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri