Medic psihiatru, studiu fulminant: Urmează un TSUNAMI de boli psihice. Lumea, la un pas de o epidemie de afecțiuni mintale

Medic psihiatru - Foto: Pexels @Andrea Piacquadio
Un medic psihiatru a vorbit despre agresivitatea din trafic şi din şcoli și a transmis un semnal de alarmă.

Prof. dr. Adela Ciobanu, medic psihiatru la Spitalul "Prof dr.Al. Obregia", a comentat cazurile de violență din trafic, de pe stradă, dar şi din şcoli și spune ferm că pandemia de COVID-19 a lăsat urme adânci atât la nivel economic, cât și social.

Dacă înainte de pandemie aproape toți oamenii erau concentrați pe activitatea din sfera lor profesională, socială și familială, brusc, odată cu apariția pandemiei, cu toții a trebuit să ne adaptăm acestei noi situațiii, regulilor, restricțiilor, legilor,  distanțării fizice și chiar a lipsei locului de muncă.

Potrivit medicului, reluarea stilului de viață după o schimbare a ritmului de aproape 2 ani, poate constitui o problemă pentru foarte multe persoane, iar acest lucru se vede în creșterea numărului de acte de violență din stradă, trafic şi chiar și din şcoală. 

De ce se sinucid oamenii, dar mai ales femeile. Gabriel Diaconu: Principala cauză a morții rămâne VIAȚA

"Tsunami de tulburări psihiatrice". Furia, simptomul principal

 

"Încă din 2020 experții spuneau că o să urmeze un tsunami de tulburări psihiatrice. Este firesc pentru că discutăm de pandemie, dar şi de faptul că avem un război la granița ţării noastre care îi stresează  pe oameni.

Te trezești dimineaţa citești de COVID, apoi apare şi războiul, mai vezi şi scumpirile şi oamenilor începe să le scadă pragul la frustrare.

Tocmai că aceste previziuni şi studiile au arătat că unele din simptome este furia.

Discutăm în mare parte de persoane care prezintă stări de afect. Brusc devin violenți, se supără poate din nimic, dintr-un schimb de cuvinte şi sunt capabili de acte de violență cu o rapiditate nebănuită de în care pot să atace sau pot să lovească", a declarat dr. Adela Ciobanu, la Antena 3. 

În ceea ce privește agresiunile din trafic, medicul a menționat că "din păcate, foarte mulţi primesc avizul de a lua carnetul de conducere, dar ascund tulburări de personalitate. Este suficient doar de un clanxon în trafic ca să-l atace pe celalalt. Aceste persoane răspund în faţa legii şi nu au nicio justificare".

Studiu și cifre fulminante: Lumea este la un pas de o epidemie de afecțiuni mintale

 

Ce se ascunde în spatele sinuciderii. Ligia Moise, simptomele la care să fii ATENT și DOUĂ sfaturi importante: Degeaba plângem apoi!

Un lucru de necontrolat este și în școli, acolo unde elevii sunt agresivi și recurg la gesturi extreme. Medicul Adela Ciobanu spune că "s-a observat o scădere a vârstei la care tineri consumă alcool, dar şi droguri".

Mai mult în octombrie 2021 s-a făcut un studiu pe patru ţări în urma căruia s-a evidențiat faptul că:

- există 53 de milioane de cazuri de depresie

- există 76 de milioane de cazuri de anxietate

- lumea este la un pas de o epidemie de afecțiuni mintale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel