Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medic pediatru sirian, premiat de Consiliul Europei
24 ian, 11:38
Amani Ballour este numele unei tinere doctorițe pediatru, născute în Siria, premiată de Consiliul Europei pentru curajul și implicarea în salvarea a sute de vieți.
Amani Ballour FOTO: Facebook Consiliul Europei

Amani Ballour, medicul pediatru care a condus un spital subteran de copii în estul localității Ghouta, Siria, a fost distinsă cu premiul Wallenberg de Consiliul Europei. Aceasta, originară din Siria, este refugiată în Turcia.

”Drepturile omului și demnitatea personală nu sunt un lux pe timp de pace. Dr. Amani Ballour este un exemplu strălucitor al empatiei, virtuții și onoarei care poate înflori chiar și în cele mai grave circumstanțe: în mijlocul războiului și al suferinței. (…) ”Peștera” (numele generic al spitalului condus de Amani Ballour) a devenit un far de speranță și siguranță pentru mulți civili asediați. Acolo, dr. Ballour și-a riscat propria siguranță și securitate pentru a-i ajuta pe cei cu cea mai mare nevoie. Ea și alții au acționat zi de zi pentru a salva viața atâtor persoane, inclusiv a copiilor care suferă efectele armelor chimice”, a declarat Marija Pejčinović Burić, secretarul general al Consiliului Europei, potrivit site-ului instituției.


Ştiri Recomandate

Vaccin antigripal îmbunătățit: va putea funcționa împotriva celor cinci tulpini ale virusului
Artere: grăsimea din exteriorul lor ar putea fi benefică
Cancer pulmonar, noi medicamente care ar prelungi viața bolnavilor
Coronavirus: situația din Italia, Turcia, Parkistan, Japonia, Franța
OUG privind liberalizarea serviciilor medicale scoate oamenii în stradă
Comentarii