Medic pediatru, despre reacțiile adverse la vaccin: posibil să fie mai agresive după doua doză

Vaccinul COVID produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Un medic pediatru spune că reacțiile adverse este posibil să fie mai agresive după a doua doză a vaccinului anti-COVID-19.

Medicul pediatru Mihai Craiu susține că sunt posibile efecte secundare după cea de-a doua doză de vaccinare. Potrivit lui, ar putea apărea dureri de cap, durere la locul injectării, febră, oboseală sau dureri musculare.
„Printre cele mai comune efecte secundare sunt durerea de cap, durerea la locul injectării, febră, oboseală sau dureri musculare şi dureri articulare. Cei mai mulţi oameni au avut aceste efecte secundare, mai agresive, după cea de-a doua doză”, a declarat dr. Mihai Craiu.
Potrivit medicului, minorii sub 16 ani nu se pot vaccina, deoarece nu există studii făcute pe această categorie de vârstă. 
„Nu au fost finalizate încă studiile destinate unor grupe de vârstă mai mici. Au început studii şi pe tineri cu vârste între 12 şi 16 ani. Se estimează că undeva în primul trimestru al anului viitor o să existe rezultate care să fie prezentate autorităţilor pentru evaluare şi aprobare. În momentul în care ne va veni rândul fiecăruia dintre noi, în funcţie de prioritatea prin profesia pe care o aveam, să reflectăm şi să acceptăm că trebuie să ne vaccinăm. Numai aşa o să putem sa îi protejăm şi pe ei până când va veni rândul şi unui vaccin pediatric”, a mai precizat medicul pediatru, citează Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel