Medic ortoped Tarek Nazer: kinetoterapia de profilaxie este alternativa mai sănătoasă a fitness-ului

Dr. Tarek Nazer, medic specialist Traumatologie și Ortopedie
Medicul ortoped Tarek Nazer susține că alternativă și mai sănătoasă a fitness-ului poate fi kinetoterapia.

Medicul ortoped Tarek Nazer spune că ”kinetoterapia de profilaxie chiar este alternativa și „mai” sănătoasă a fitness-ului”.

„Vreau să se înțeleagă că această activitate pe care eu o susțin din plin, kinetoterapia, se poate defini simplu: este terapia prin efort fizic controlat. Practic, ce se întâmplă: în funcție de patologiile pe care le are fiecare pacient în parte, în urma consultației, stabilim, împreună cu specialiștii kinetoterapeuți, un protocol de tratament. Vorbim despre o echipă multidisciplinară pentru că sănătatea pacientul este prioritară.

De asemenea, kinetoterapia interesează și persoanele care petrec foarte mult timp într-un loc (munca de acasă, la birou etc), cei pe care-i numim sedentari. Și în cazul lor lucrurile stau la fel, protocolul de tratament se întocmește în funcție de nevoile pacientului. Acum, acest total al oamenilor care simt să facă mișcare, iar eu îmi doresc să fie cât mai multe persoane de acest gen, s-a completat cu segmentul celor care aveau un program regulat de sport, iar astăzi pandemia îi împiedică să-l mai respecte. Ei bine, kinetoterapia îi poate ajuta și pe ei, ba chiar îmi poate vindeca de afecțiuni despre care, probabil, nici nu aveau habar”, susține medicul ortoped, potrivit Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel