Vitamina D, supranumită ”vitamina...
Potrivit CNCAV, 10.714 (din 32.083) angajați din domeniul sănătății (21%) nu s-au vaccinat împotriva Covid-19 și prezintă un risc de a transmite virusul, în cazul în care s-ar infecta.
Prof. dr. Vlad Ciurea consideră că lipsa de educaţie este de vină pentru această situaţie şi spune că medicii care se opun vaccinării ar trebui să rămână fără dreptul de liberă practică, potrivit Antena 3.
”Este o lipsă de educaţie. Şi mai e ceva. Scuzaţi-mă, eu lucrez într-un spital privat. Directorii numai au întors privirea, aşa, către noi şi ne-am vaccinat toţi. Pe de-o parte, este elementul de conştiinţă, că am părul alb, sunt chirurg şi trebuie să mă duc în faţa unui pacient, iar al doilea, consultaţiile, face to face, te apropii de o anumită persoană.
Şi noi trebuie să respectăm anumite reguli, dacă noi nu le respectăm, cine să le respecte? Noi trebuie să fim un exemplu. Sunt uimit când aud că doamnele asistente sau corpul de brancardieri, sau TESA care lucrează în spital nu se vaccinează”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.
”Un medic care le recomandă pacienţilor lui să nu se vaccineze nu e doctor! În Facultatea de Medicină se predă un an întreg (cursul despre – n.r.) bolile infecţioase şi bolile tropicale. A trebui să ajung în Amazon şi trebuia să fiu vaccinat contra febrei galbene. Şi m-au întrebat: ”Chiar aveţi vaccinul?” Eu aveam o hârtie. Au spus: ”Dacă nu aveţi, nu intraţi, că sigur muriţi”. Şi nu am intrat în Amazon pentru asta. Ar trebui ca aceşti doctori să fie ei înşişi convinşi că ceea ce spun este corect, iar cuvântul unui doctor este lege pentru pacientul lui şi pentru comunitatea lui, adică familia şi cei apropiaţi. Dacă propovăduieşti asemenea lucruri, înseamnă că tu nu eşti convins de facultatea ta de medicină, pe care ai absolvit-o.
L-am auzit pe dr. Streinu-Cercel, profesor de boli infecţioase, care a zis clar: doctorului care nu recomandă vaccinul să i se ridice diploma – a spus-o şi aşa şi gândeşte. Gândesc exact la fel”, a mai spus dr. Vlad Ciurea.
Potrivit INSP, personalul medical care nu e vaccinat este testat periodic, în cazul în care incidența depășește 1,5 cazuri la o mie de locuitori.
”Și eu am trecut prin această boală și a fost rău. Am trecut prin trei elemente. Nu am făcut niciun pas fără să nu întreb infecționistul. În afară de stare de oboseală, am avut gust, miros, dar starea de oboseală mă supăra. Am tușit un pic. Infecționistul m-a izolat acasă. Mi-am făcut un CT pulmonar și s-a speriat și mi-a pus varianta.
Acasă sau la spital. Am ales la spital. Aveam afectare pulmonară, fiind asimptomatic. Am avut și acea amețeală, ceață cerebrală, parcă nu eram în apele mele. Apoi te invadează dintr-o dată, e la nivel pulmonar, miocardic, digestiv.
Am fost tot timpul foarte optimist. Mă fac bine, mă fac bine, mă fac bine. M-am și rugat și am reușit. Mă vaccinez sigur. Am anticorpi până în luna aprilie, dar altfel nu se poate. Nici nu se poate circula în lume fără vaccin”. a povestit neurochirurgul la Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Vitamina D, supranumită ”vitamina...
Printr-un gest care durează doar...
La vârsta a doua, prevenția...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
O boală tăcută și devastatoare,...