Medic-erou, la 72 de ani, în scaun cu rotile: trei zile am lucrat cu temperatura peste 38

Medic
Un medic din Cluj, în vârstă de 72 de ani, a tratat pacienții bolnav și în scaun cu rotile.

Un medic din Cluj, în vârstă de 72 de ani, și-a pus viața în pericol și a tratat pacienți de la un cămin pentru vârstnici deși nu se simțea deloc bine. Nu l-a împiedicat nici faptul că este țintuit într-un scaun cu rotile. Medicul Szentagotoi Loranta făcut o formă severă de COVID și a ajuns la ATI cu dureri mari. Soarta a fost de partea lui. S-a vindecat și s-a întors să aibă grijă de pacienții săi.

”Am făcut o formă foarte severă, știam că se va întâmpla ceva. Am refuzat inițial ca să mă internez, dar trei zile am lucrat cu temperatura de peste 38, cu saturația de 70-80. Personalul mă purta în căruciorul cu rotile cu oxigenul după mine. (...) Am ajuns la spital la terapie intensivă cu afectare de 80-90% la plămâni cu o dureri foarte mari. Parcă ești băgat în cuptorul de foc și cu un clește smulge cineva carnea de pe tine”, a mai spus medicul, potrivit Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel