Maternitatea Giulești se redeschide de vineri. Măsuri dure

La Maternitatea Giulești saloanele sunt goale de aproape trei săptămâni
După aproape trei săptămâni de la oprirea internărilor la Maternitatea Giuleşti, unde 45 de nou-născuţi au fost infectaţi cu stafilococ auriu MRSA, unitatea medicală se va redeschide vineri, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că internările în Maternitatea Giulești vor fi reluate vineri.

Potrivit acesteia, rezultatele preliminare ale investigațiilor arată că „nu mai sunt probleme”, dar asta după ce au fost luate măsuri dure de deinfectare și după ce personalul a fost testat pentru a vedea dacă este sau nu infectat cu stafilococ auriu MRSA. 

Sorina Pintea a spus și că evenimentele din ultima perioadă petrecute la Maternitatea Giulești și la alte spitale au determinat autoritățile să regândească o serie de acte normative care sunt în vigoare de mai mult timp și care se pare că nu mai corespund nevoilor actuale. Ea a anunțat că va propune o hotărâre de Guvern care specifică numărul și tipurile de analize ce trebuie efectuate personalului din spital sau celor care se angajează în unitățile sanitare.

Noi vom propune o hotărâre de Guvern, care este un act subsecvent Legii securității în muncă, ce specifică numărul și tipurile de analize care trebuie efectuate personalului din spital sau personalului la angajare. Sunt analize standard pentru depistarea streptococului beta hemolitic, pentru HIV/SIDA, tuberculoză. Dar noi vom propune o situație astfel încât spitalele să poată să decidă pentru ce germeni vor preleva probe, câte, pentru că, în acest moment, pentru a putea depista stafilococul (MRSA, n.r.) nu este obligatorie analiza", a declarat ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel