Anumite măști sunt INUTILE pentru noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie
20 ian, 08:00
Anumite măști nu protejează împotriva noilor tulpini de coronavirus. 

Franța avertizează că anumite măști de protecție nu garantează o filtrare mai mare de 90% din cauza riscului prezentat de noile variante ale coronavirusului.

Într-un interviu acordat postului France Inter, Olivier Véran, ministrul Sănătății din Franța, a explicat că măștile care asigură doar filtrarea a 70% din particule nu sunt recomandate. De asemenea, sunt încă recomandate măștile chirurgicale, precum și textilele din categoria 1, care oferă o filtrare mai mare de 90%.

Véran a indicat că, din testele PCR efectuate în Franța, tulpina dezvoltată în Regatul Unit reprezintă aproximativ 1,4% din cazurile pozitive, ceea ce înseamnă între 200 și 300 zilnic și aproximativ 2.000 în total în țară, în prezent. Dar dincolo de această cifră relativ scăzută, el a avertizat că există exemple de variante „foarte agresive și foarte contagioase”, cum ar fi o reședință în regiunea Parisului, unde 36 de persoane au fost deja infectate cu această mutație, scrie 20min.es.

Și Germania a luat decizia de a folosi alt tip de măști 

 

Cancelarul Angela Merkel a anunțat că lockdownul va fi prelungit până pe 14 februarie și vor fi introduse reguli suplimentare.

Măștile medicale, adică măștile chirurgicale sau cele de protecție superioară FFP2, vor fi acum necesare în transportul public sau în magazinele esențiale, cum ar fi supermarketurile cărora li s-au permis să rămână deschise.

Măsura este o încercare de a opri transmiterea coronavirusului și de a preveni propagarea în țară a variantelor de virus considerate a fi mai contagioase.


Ştiri Recomandate

Câte doze de vaccin a trimis România Republicii Moldova. MESAJUL președintelui
TIOGUANINUM - prospect
SULBUTIAMINUM - prospect
SUGAMMADEXUM - prospect
Guta: ce alimente sunt asociate cu afecțiunea dureroasă
BOSENTANUM - prospect
Chipsuri de cartofi: cum le pregătești acasă, rapid și ușor
FONDAPARINUX SODIUM - prospect
CEFPODOXIMUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri