Masa în familie. Efecte nebănuite asupra psihicului adolescenților

Masa în familie are efecte benefice asupra psihicului adolescenților
Masa în familie poate avea un efect important asupra psihicului adolescenților. Ultimele studii arată că micul dejun cu părinții îmbunătățește imaginea despre propriul corp.

Părinții care speră să crească adolescenți cu o imagine pozitive despre corpul lor ar putea găsi un ajutor pentru asta în fiecare dimineață, în bucătărie. Un nou studiu realizat de Universitatea din Missouri spune că luând micul dejun în mod constant în familie, ar putea promova imaginea pozitivă a corpului pentru copii și adolescenți.

„Știm că dezvoltarea de comportamente sănătoase în adolescență, cum ar fi a mânca micul dejun în fiecare zi și a lua masa în familie pot avea efecte pe termen lung, vârsta maturității”, a declarat Virginia Ramseyer Winter, profesor asistent la School of Social Work and director of the MU Center for Body Image Research and Policy.

"Copiii și adolescenții sunt supuși unei presiuni din partea social media și a culturii pop, atunci când vine vorba de aspectul fizic. O relație sănătoasă cu alimentele de la micul dejun și petrecerea timpului la masă cu familia ar putea avea un impact semnificativ asupra stării de bine".

Micul dejun cu părinții, cea mai importantă masă

Cercetătorii au analizat date de la mai mult de 12.000 de studenți din mai mult de 300 de școli din toate cele 50 de state și de la Washington DC. Ei au analizat date referitoare la comportamentele alimentare, inclusiv frecvența cu care iau micul dejun sau iau masa cu un părinte.

Cercetatorii au descoperit că servirea micului dejun în timpul săptămânii mai frecvent a fost asociată cu imaginea corporala pozitivă. Doar peste jumătate din eșantion a raportat că mănâncă micul dejun cinci zile pe săptămână; cu toate acestea, aproape 17% au raportat că nu mănâncă niciodată micul dejun. Mai mult de 30% au raportat că mănâncă micul dejun mai puțin de cinci ori pe săptămână.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că băieții erau mai predispuși să mănânce micul dejun decât fetele.

În plus, cercetătorii au descoperit că tinerii au fost mult mai predispuși să aibă o imagine corporală pozitivă dacă au mâncat în mod regulat micul dejun cu un părinte.

„Știm că comportamentele sănătoase ale unui părinte pot avea efecte pe termen lung asupra unui copil”, a spus Ramseyer Winter. „Rezultatele acestui studiu sugerează că interacțiunile pozitive cu produsele alimentare - cum ar fi a mânca micul dejun și a lua masa împreună cu familia - ar putea fi asociate cu imaginea corpului.”

"Alimentația micului dejun și a meselor de familie în adolescență: rolul imaginii corpului", recent publicat în "Social Work in Public Health". Aubrey Jones, student la Universitatea din Tennessee-Knoxville, și Elizabeth O'Neill, profesor asistent la Universitatea Washburn, au contribuit de asemenea la acest studiu. Studiul face parte din noul creat Center for Body Image Research and Policy, un centru de cercetare interdisciplinară, adus la MU College of Human Environmental Sciences.

Centrul a fost construit cu scopul de a îmbunătăți imaginea corporală, sănătatea și starea de bine a persoanelor, familiilor și comunităților.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel