Mărturia unui bolnav de COVID: câtă suferință care putea fi evitată!

Salon de spital    FOTO: pexels.com
O femeie povestește, pentru Facebook Ro Vaccinare, că putea evita suferința prin care trece dacă se vaccina împotriva COVID.

Violeta V. este o româncă care a petrecut două săptămâni la Terapie Intensivă și 17 zile la Cardiologie, pe secție non-COVID. Infecția COVID i-a cauzat foarte multă suferință, după cum mărturisește aceasta pe Facebook Ro Vaccinare:

”Câtă suferință care putea fi evitată…”“Regret că nu m-am vaccinat. Am avut o forma urâtă de Covid și am fost în comă. Am stat în reanimare două săptămâni. Nimeni nu îmi mai dădea vreo șansă. Am stat în spital o lună și ceva. Doua săptămâni la terapie intensivă și 17 zile la cardiologie, pe secție non-covid. Am avut nevoie de concentrator de oxigen acasă. Recuperarea e de durată.

Acum sunt bine. Am saturația 97, 98, 99. Am scăpat de sondă, dar iau multe medicamente. Nu pot urca nicio treaptă. Mi-a fost afectat și creierul... Mi-a căzut și din păr... Mai am mult de recuperat.Dar sunt bine, mulțumesc bunului Dumnezeu că mi-a mai dat zile și medicilor care m-au salvat. Câtă suferință care putea fi evitată…Aș fi scăpat de toate chinurile dacă m-aș fi vaccinat. Era atât de simplu. Cum termin tratamentul, mă voi vaccina”, afirmă femeia.

Astăzi, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a emis o autorizație de utilizare de urgență (EUA) pentru Molnupiravir, antiviralul oral produs de Merck, pentru tratamentul variantei ușoară până la moderată de COVID-19 la adulți cu rezultate pozitive ale testării virale directe SARS-CoV-2, și care prezintă un risc ridicat de progresie la COVID-19 sever, inclusiv spitalizare sau deces, și pentru care opțiunile alternative de tratament COVID-19 autorizate de FDA nu sunt accesibile sau adecvate clinic. Molnupiravir este disponibil numai pe bază de rețetă și trebuie inițiat cât mai curând posibil după diagnosticul de COVID-19 și în termen de cinci zile de la debutul simptomelor.

Molnupiravir nu este autorizat pentru utilizare la pacienții cu vârsta sub 18 ani, deoarece antiviralul poate afecta creșterea oaselor și cartilajelor. Nu este autorizat pentru prevenirea pre-expunere sau post-expunere la COVID-19 sau pentru inițierea tratamentului la pacienții internați din cauza COVID-19 deoarece beneficiul tratamentului nu a fost observat la persoane când tratamentul a început după spitalizarea din cauza COVID-19.

„Autorizația de astăzi oferă o opțiune suplimentară de tratament împotriva virusului COVID-19 sub forma unei pastile care poate fi luată pe cale orală. Molnupiravir se limitează la situațiile în care alte tratamente autorizate de FDA pentru COVID-19 sunt inaccesibile sau nu sunt adecvate clinic și va fi o opțiune de tratament utilă pentru unii pacienți cu COVID-19 cu risc ridicat de spitalizare sau deces”, a spus dr. Patrizia Cavazzoni, director al Centrului de Evaluare și Cercetare a Medicamentului al FDA. „Pe măsură ce noi variante ale virusului continuă să apară, este esențial să se extindă arsenalul de terapii COVID-19 utilizând autorizația de utilizare de urgență, continuând să genereze date suplimentare despre siguranța și eficacitatea acestora”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel