Marijuana, cine o consumă cel mai frecvent și de ce

Tinerii consumă cel mai frecvent marijuana
Tinerii cu afecțiuni medicale par a fi cel mai frecvent consumatori de marijuana, potrivit unui studiu. Cercetătorii încearcă să înțeleagă de ce o consumă, pentru a putea preveni riscurile asociate.

Consumul de marijuana este frecvent în rândul adulților cu afecțiuni medicale, în special la cei mai tineri, potrivit unui studiu publicat în JAMA Network Open.

Hongying Dai, doctor, de la Universitatea din Nebraska Medical Center din Omaha și Kimber P. Richter, doctor de la Universitatea din Kansas Medical Center din Kansas City, au utilizat datele dintr-un studiu realziat 2016 și 2017, la care au participat 169.036 de persoane (52% femei) pentru a înțelege prevalența și tiparele consumului de marijuana în rândul adulților cu și fără afecțiuni medicale.

Cercetătorii au descoperit că adulții cu afecțiuni medicale (în special astmul, boala pulmonară obstructivă cronică, artrita, cancerul și depresia) aveau șanse mai mari de a raporta consumul curent de marijuana decât cei fără condiții medicale, cu vârsta între 18 și 34 de ani.

Prevalența consumului curent de marijuana în rândul celor cu afecțiuni medicale a scăzut odată cu creșterea vârstei, variind de la 25,2% pentru cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani până la 2,4 la sută pentru cei ≥65 de ani.

Rezultatele au fost similare pentru consumul zilnic de marijuana (11,2 și, respectiv, 0,9 la sută). Adulții cu afecțiuni medicale au fost mai puțin probabil să raporteze utilizarea de marijuana în scop recreativ, comparativ cu cei fără afecțiuni medicale (36,2 față de 57,7%).

"Clinicienii ar trebui să analizeze consumul de marijuana în rândul pacienților, să înțeleagă de ce și modul în care pacienții folosesc marijuana și să lucreze cu pacienții pentru a optimiza rezultatele și a reduce riscurile asociate cu marijuana", scriu autorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel