Maratonul Vaccinării București 7-10 mai: 50 de puncte cu vaccinare non-stop și fără programare la Sala Palatului și la Biblioteca Națională

Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
De vineri 7 mai, de la ora 16.00, până luni 10 mai, la ora 08.00, non-stop (24 de ore din 24), oricine vrea se va putea vaccina cu vaccinul Pfizer, fără programare, în cele 50 de punct de vaccinare amenajate la Sala Palatului și la Biblioteca Națională a României, din București. Rapelul va avea loc trei săptămâni mai târziu, în perioada 28 – 31 mai. Anunț valabil pentru persoanele peste 16 ani:

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul București, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Municipiului București, Societatea Studenților la Medicină București și Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), și al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) organizează, în perioada 7-10 mai Maratonul Vaccinării – Ediția București.

Sute de medici, studenți și asistenți medicali vor fi implicați timp de trei zile, 24 de ore din 24, într-un proiect complex pentru susținerea procesului de creștere a numărului persoanelor vaccinate împotriva COVID-19. 

Maratonul Vaccinării - Ediția București se va desfășura în două centre: la Sala Palatului și Biblioteca Națională a României, unde vor fi amenajate în total 50 de puncte de vaccinare. 

Orice persoană peste 16 ani poate fi vaccinată la Maratonul Vaccinării – Ediția București, în baza cărții de identitate, fără programare. Minorii peste 16 ani va trebui să fie însoțiți de părinte/tutore, care va trebui să își dea acordul în scris.

În derularea acestei ample acțiuni, personalul medical se va implica pe bază de voluntariat. 

„Comunitatea academică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București își dorește să susțină procesul de creștere a numărului persoanelor vaccinate din Capitală împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru că numai astfel putem să ne întoarcem cu toții la normalitate, la viața de dinainte de pandemia de COVID-19. Maratonul Vaccinării – Ediția București reprezintă încă un pas important pentru a atinge un nivel de imunizare a populației suficient de ridicat astfel încât la nivelul întregii societăți să începem o revenire la normalitate în raport cu pandemia. Fiecare persoană vaccinată contează. Cu fiecare dintre noi vaccinat contribuim la redeschiderea teatrelor, la desfășurarea de activități recreative, la relansarea economiei, practic, la revenirea la activitatea noastră de dinaintea acestei crize sanitare. Nu vrem să doborâm recorduri în cifre, vrem însă să contribuim la atingerea unui record de responsabilitate”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. 

Maratonul Vaccinării – Ediția București va începe vineri, 7 mai, la ora 16:00 și se va încheia luni, 10 mai, la ora 8:00. Rapelul va avea loc trei săptămâni mai târziu, în perioada 28 – 31 mai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel