Mâncatul în viteză: 5 efecte negative pe care le are asupra sănătății

Se întâmplă uneori să mâncăm în viteză, dacă ne e prea foame sau mâncarea ne place foarte mult, sau pur și simplu, acesta este obiceiul nostru. Iată câteva efecte negative pe care le are asupra sănătății.

Când vine vorba de mâncare, tuturor ne place să mâncăm diferite tipuri de mâncare și ajungem să mâncăm mai mult decât este necesar. Unii oameni au nevoie de timp pentru a termina o masă, în timp ce alții își pot termina mâncarea în cel mai scurt timp. Uneori, oamenii sunt mândri de obiceiurile lor alimentare rapide, dar, din păcate, nu există nimic de care să fii mândru. Persoanele care mănâncă repede sunt expuse riscului de a dezvolta anumite boli. Asta se întâmplă pentru că înghit mâncarea și nu o mestecă încet și corect. Să mănânci n viteză este un obicei prost.

Așadar, iată de ce trebuie să încetați imediat să faceți asta.

Vei mânca prea mult

Când vine vorba de mâncare, dacă mănânci prea repede, nu ești atent la cât mănânci și, prin urmare, ajungi să mănânci în exces. Mâncarea excesivă duce la creșterea în greutate și la alte probleme de sănătate. Când mănânci repede, creierul tău nu are timp să realizeze că stomacul este plin, ceea ce te face să consumi mai multe calorii.

Obezitate

Obezitatea este una dintre problemele frecvente la persoanele care mănâncă repede. Obezii dau vina pe dieta săracă și lipsa activității fizice pentru greutatea lor, dar adevărul este că nu mestecă mâncarea și, prin urmare, ajung să mănânce mai mult decât este necesar. Dacă mănânci rapid, încearcă să încetinești puțin pentru a vedea diferența.

Indigestie

Oamenii care mănâncă repede, își înghit mâncarea fără să o mestece corect. Uneori, pentru a termina rapid mâncarea, o înghită cu apă sau suc. Toate acestea împiedică digerarea corectă a alimentelor, ducând la balonare și indigestie.

Diabet

Când mănânci rapid, aceasta provoacă o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce duce apoi la rezistența la insulină. Și după cum știm, rezistența la insulină poate duce la diabet.

Sindromul metabolic

Rezistența la insulină este legată de sindromul metabolic - un factor care crește riscul de a dezvolta nu numai diabet, ci și boli de inimă și accident vascular cerebral. Cercetările sugerează, de asemenea, că cei care mănâncă rapid sunt predispuși să aibă talii mari și niveluri scăzute de colesterol HDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel