Mâncarea fast-food face sistemul imunitar mai agresiv

Hamburger
Mâncarea nesănătoasă face apărarea organismului mai agresivă pe termen lung pentru că s istemul imunitar reacționează exact ca și în timpul unei infecții bacteriene.

Acest lucru este demonstrat de un studiu recent condus de Universitatea din Bonn. Alimentele nesănătoase par să facă apărarea organismului mai agresivă pe termen lung. Chiar după mult timp de la trecerea la o dietă sănătoasă, inflamația datorată stimulării imunitătii naturale (înnascute) este mai pronuntață. Aceste schimbari pe termen lung pot fi implicate în dezvoltarea arterosclerozei și a diabetului zaharat, boli corelate dietei de tip occidental. Rezultatele au fost publicate in revista „Cell”.

Experimentul care confirmă teoria

Oamenii de știință au plasat șoareci timp de o lună pe așa-numită "dieta occidentală": bogată în grăsimi, cu conținut ridicat de zahar și cu conținut scăzut de fibre. În consecință, animalele au dezvoltat un răspuns inflamator puternic, aproape ca după infecția cu bacterii periculoase. "Dieta nesănătoasă a condus la o creștere neașteptată a numărului de celule imune în sângele șoarecilor, în special a granulocitelor și a monocitelor, ceea ce a indicat o implicare a celulelor imune precursoare din maduva osoasă", a declarat Anette Christ, candidat post-doctoral în cadrul Institutului de Imunitate Înnăscută a Universității din Bonn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel