Mâncarea fast-food face sistemul imunitar mai agresiv
07 aug 2018, 17:27

Hamburger
Mâncarea nesănătoasă face apărarea organismului mai agresivă pe termen lung pentru că s istemul imunitar reacționează exact ca și în timpul unei infecții bacteriene.

Acest lucru este demonstrat de un studiu recent condus de Universitatea din Bonn. Alimentele nesănătoase par să facă apărarea organismului mai agresivă pe termen lung. Chiar după mult timp de la trecerea la o dietă sănătoasă, inflamația datorată stimulării imunitătii naturale (înnascute) este mai pronuntață. Aceste schimbari pe termen lung pot fi implicate în dezvoltarea arterosclerozei și a diabetului zaharat, boli corelate dietei de tip occidental. Rezultatele au fost publicate in revista „Cell”.

Experimentul care confirmă teoria

Oamenii de știință au plasat șoareci timp de o lună pe așa-numită "dieta occidentală": bogată în grăsimi, cu conținut ridicat de zahar și cu conținut scăzut de fibre. În consecință, animalele au dezvoltat un răspuns inflamator puternic, aproape ca după infecția cu bacterii periculoase. "Dieta nesănătoasă a condus la o creștere neașteptată a numărului de celule imune în sângele șoarecilor, în special a granulocitelor și a monocitelor, ceea ce a indicat o implicare a celulelor imune precursoare din maduva osoasă", a declarat Anette Christ, candidat post-doctoral în cadrul Institutului de Imunitate Înnăscută a Universității din Bonn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Coșmarurile, asociate cu demența. Cine este mai predispus
Forma corpului, element pentru diagnosticarea unor boli. Femeile, în atenția medicilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?