Manager de spital: cele mai multe reacții negative vin din partea aparținătorilor

Pacient bolnav de coronavirus în spital  FOTO: Agenția Xinhua
Managerul Institutului Marius Nasta din București, medicul Beatrice Mahler, spune că aparținătorii au ”cele mai multe reacții negative la adresa personalului medical”.

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, medicul Beatrice Nasta, spune că s-a confruntat, zilele trecute, cu o situație neplăcută din parte rudelor unui tânăr pacient care a murit de COVID-19. 

„Cele mai multe reacții negative la adresa personalului medical nu vin din partea pacienților, ci din partea aparținătorilor, care nu înțeleg dificultatea activității și a nivelului de efort care se face. (...) Din păcate, de COVID se moare și din păcate, procedura este extrem de strictă și de riguroasă, pentru că practic, o singură persoană din familie poate să intre să identifice persoana decedată și asta, cu echipament complet de protecție, după care sicriul se închide și practic, familia nu mai poate să îl vadă pe cel drag. (...) Și aici intervine încă o traumă pentru familie și un moment extrem de emoționat și de dur, la care nu se așteaptă”, spune managerul.

Întreaga declarație o puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel