Lumi paralele: avertismentul unui psiholog privind rețelele de socializare

Socializare online
Un psiholog avertizează în legătură cu un fenomen îngrijorător al rețelelor de socializare. Pericolul cel mai mare este Facebook și Instagram.

Un psiholog atrage atenția asupra unui fenomen îngrijorător privind rețelele de socializare și relațiile interumane. Avertismentul psihologului Lenke Iuhoș vine în contextul dispariției prezentatoarei de televiziune, Cristina Țopescu.

„În ultimul an, am observat faptul că numeroase persoane trăiesc pe două paliere. Este vorba despre viața online și viața reală. Dacă acestea nu sunt echilibrate prin trăiri, gânduri, activități, se declanșează singurătatea socială pe care omul o simte acasă. De multe ori, majoritatea oamenilor doresc să își afișeze în mediul online faptul că trăiesc foarte bine. Este o dorință de a-și impune starea de bine. De exemplu, daca eu postez că sunt foarte bine, automat creierul îmi induce niște gânduri cu o stare de bine. Oamenii sunt făcuți să trăiască în colectivitate, să vorbească, să facă activități împreună. Dacă acestea lipsesc, apare singurătatea socială”, a precizat Lenke Iuhos, luni. Mai multe detalii găsiți pe DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel