Lucrezi de acasă? Iată câteva sfaturi importante pentru sănătatea ta

Home office     Photo by Jack Sparrow from Pexels
Specialiștii transmit o serie de sfaturi de alimentație sănătoasă, dacă lucrați de acasă.

Cu pandemia în plină desfășurare, munca de acasă a devenit noua normă. S-ar putea să fi crezut că acum, dacă lucrezi de acasă, vei avea mai mult timp pentru a face mișcare și a mânca sănătos. Fără exces la gustările de birou, s-ar putea să renunți la obiceiurile alimentare nesănătoase. Dar, să recunoaștem, realitatea este departe de ceea ce credeai. Cu teleconferințe și întâlniri nesfârșite, s-ar putea să te trezești mâncând un pachet întreg de chips-uri sau poate mai multe.
Trebuie să fi auzit expresia că „ești  ce mănânci”. Menținerea în formă și sănătoasă depinde foarte mult de ceea ce consumi, motiv pentru care este important să ții sub control alimentația, mai ales când lucrezi de acasă. Nutriționistul Pooja Makhija a împărtășit câteva sfaturi de nutriție pentru a mânca și a rămâne sănătos. „Una dintre cele mai mari provocări cu care vă confruntați când lucrați de acasă este să vă mențineți alimentația sub control. Este esențial să vă asigurați că sănătatea dumneavoastră este monitorizată și că dieta nu este deraiată”, a spus ea.

Iată sfaturile de nutriție pentru cei care lucrează de acasă.

1. Majoritatea am aflat că a ne menține hidratați este cheia pentru a ne menține sănătatea sub control. Este obligatoriu să bei 8-12 pahare pe zi, deoarece acționează ca o potențială barieră în calea gustărilor inutile. Este un instrument secret care îmbunătățește dezvoltarea cognitivă și productivitatea. Monitorizați-vă aportul de apă setând mementouri pe oră sau beți o cană întreagă până la sfârșitul zilei pentru a satisface necesarul zilnic de lichide al corpului.

2. Verificați aportul de cofeină și evitați excesul de dulciuri și îndulcitori. Treceți la îndulcitori naturali pe bază de stevia, cu conținut scăzut de calorii, pentru a vă reduce aportul de calorii.

3. Planificarea orelor de masă este, de asemenea, importantă. Evitați mesele grele sau gustări la fiecare câteva ore. Este mai probabil să mănânci mâncarea greșită, mai ales la momentul potrivit, dacă nu sunteți atent la orele de masă.

4. Consumați alimente bogate în fibre și proteine pentru a vă stimula imunitatea și pentru a înlocui junk food cu opțiuni sănătoase precum fructe uscate, curmale, fructe și legume. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel