LOXAPINUM - prospect

Spray nazal   Foto: Pixabay
LOXAPINUM – prospect. Acțiune: Antipsihotic; antagonist cu afinitate mare al receptorilor dopaminergici D2 și serotoninergici 5-HT2A; se leagă și de receptorii noradrenergici, histaminergici și colinergici.

LOXAPINUM – prospect:

Denumirea comercială: ADASUVE 

Forma: Pulbere inhalabilă presurizată

Indicații: Controlul rapid al agitației ușoare până la moderate la pacienții adulți cu schizofrenie sau tulburare bipolară. Pacienților trebuie să li se adminis treze trat. corespunzător imediat după controlul simptomelor agitației acute. 

Contraindicații: Hipersensibilitate; wheezing, astm bronșic sau boală pulmonară obstructivă cronică; boală cardiovasculară cunoscută (antecedente de infarct miocardic sau boală cardiacă ischemică, insuficiență cardiacă sau anomalii de conducere), boală cerebrovasculară sau afecțiuni care pot predispune pacienții la hipotensiune arterială (deshidratare, hipovolemie și trat. cu medicamente antihipertensive).

Atenție!: Se adm. numai în mediu intraspitalicesc. Trat. cu bronhodilatator beta agonist cu acțiune de scurtă durată (salbutamol) trebuie să fie dispo nibil pentru tratarea posibilelor reacții adverse respiratorii severe (bronho spasm). Precauție la pacienți cu antecedente de tulburări extrapiramidale, tulburări convulsive, glaucom. Dacă apar dischinezii tardive sau sindrom neuroleptic malign se întrerupe adm. Se adm. în timpul sarcinii numai în cazul în care beneficiul potențial justifică riscul potențial pentru făt. Timp de 48 de ore după adm., mamele nu trebuie să alăpteze.

Reacții Adverse: Foarte frecvente: sedare, somnolență; disgeuzie. Frecvente: amețeli;  xerostomie; fatigabilitate. Mai puțin frecvente: distonie, dischinezie, crize o culogire, tremor, acatizie/neliniște; bronhospasm, inclusiv scurtare a respirației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel