Loțiunea care îndreaptă părul. Podoaba capilară va fi moale ca bumbacul

Loțiunea care îndreaptă părul. Podoaba capilară va fi moale ca bumbacul. Foto: Freepick @tonefotografia
Loțiunea care îndreaptă părul poate fi preparată acasă din câteva produse din bucătărie. Gata cu produse industriale care îți deteriorează podoaba capilară.

Dacă ai tendința de a-ți îndrepta părul, descoperă această loțiune de păr, făcută în casă, care îți va permite să ai un păr neted și sănătos. 

Cu această rețetă naturală, vei putea avea o textură a părului mai fină și vei evita să folosești instrumentele care îți pot arde părul. Datorită acestei loțiuni vei avea un păr mai disciplinat și mai ușor de pieptănat. Nu vei mai pierde timpul în fiecare dimineață cu aranjarea părului neascultător.

Pătrunjelul întinerește tenul și estompează acneea. Cum se prepară mască care face minuni

Descoperă această rețetă naturală cu care îți poți face propriul tratament pentru îndreptarea părului. Podoaba capilară va fi mai strălucitoare cu aceste ingrediente naturale.

Cum să pregătești acasă o loțiune pentru netezirea părului?

Poate fi dificil să-ți păstrezi părul neted, mai ales dacă locuiești într-un mediu cu multă umiditate. De asemenea, și transpirația de pe scalp încrețește părul. Pentru a evita toate aceste probleme, există multe produse precum seruri de îndreptare, șampoane, măști, balsamuri care promit că vor menține părul neted.  

Cu toate acestea, produsele respective conțin substanțe chimice care pot usca firele și slăbi firele de păr.

Trei remedii naturale și ieftine pentru un păr mătăsos

Pentru a-ți menține părul sănătos, poți folosi ingrediente naturale ca în această loțiune pentru îndreptarea părului.

Loțiune cu ulei de măsline. Când ai părul drept, visezi să-l ai creț, iar când este creț, visezi și-ar plăcea să fie drept. Cu toate acestea, indiferent de textura părului, acesta poate avea tendința de a se încreți,  mai ales în perioadele de stres sau într-un mediu umed.

Toate ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti această loțiune de păr sunt în bucătărie. Pentru această loțiune ai nevoie de apă, oțet cidru, ulei de măsline și un balsam neutru pentru păr.

Într-un recipient adaugă două pahare de apă, două linguri de oțet de mere, două linguri de ulei de măsline și o lingură de balsam de păr. Amestecă bine până obții o loțiune cu textură omogenă. Toarnă loțiunea într-o sticlă cu pulverizator și pulverizează produsul pe păr, favorizând lungimile și vârfurile. Apoi, distribuie loțiunea uniform pe tot părul. Adună părul într-un coc și lasă loțiunea să acționeze  douăzeci de minute, apoi clătește cu apă călduță.

Datorită proprietăților uleiului de măsline, care are acizii grași mononesaturați, polifenolii și antioxidanți, părul tău va fi sănătos și drept.

Și oțetul de mere, care este bogat în săruri minerale, magneziu, zinc și fier, are o acțiune de netezire.

Trucul cu miere: rețeta secretă care estompează ridurile, elimină iritațiile și imperfecțiunile pielii

Loțiune cu lapte. Laptele este cunoscut  pentru proprietățile sale hrănitoare care hrănesc și hidratează părul deshidratat. Proteina din lapte este un fortificant excelent pentru menținerea fibrei părului. De asemenea, laptele est bogat în calciu, fosfor, vitaminele A și B și magneziu.

Pentru a te bucura de toate beneficiile laptelui pe păr, pune puțin lapte și apă într-o sticlă de pulverizare. De asemenea, poți adăuga miere pentru a un păr mai moale și mai hidratat. Amestecă și pulverizează loțiunea pe păr. Lasă-o să acționeze treizeci de minute, apoi spală părul cu șamponul tău obișnuit. Drept rezultat, vei avea un păr strălucitor și sănătos.

Datorită acestui tratament, vei avea un păr neted fără a folosi aparate de coafat sau substanțe chimice care ar putea să-ți distrugă podoaba capilară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel