Loteria vaccinării anti-COVID și în Bulgaria: 102 ceasuri inteligente

Vaccin
Bulgaria a anunțat că persoanele peste 12 ani care se vor vaccina împotriva COVID pot câștiga 102 ceasuri inteligente.

Guvernul bulgar va pune la bătaie 102 ceasuri inteligente pentru persoanele cu vârste de peste 12 ani care se vor vaccina împotriva COVID-19 în luna octombrie, într-un demers de a stimula cetăţenii să se imunizeze, în condiţiile în care doar 22% din populaţia Bulgariei şi-a făcut vaccinul, aceasta constituind cea mai mica rată de inoculare din Uniunea Europeană.

Toţi cei care primesc cel puţin o doză de vaccin vor putea participa la această loterie. Un sondaj efectuat recent de Gallup International Balkan a arătat că 45% din cei 6,7 milioane de bulgari refuză să se vaccineze, în timp ce alţi 21,5% au spus că intenţionează să o facă.

"Potrivit analizei demografice, este vorba în cea mai mare parte de tineri, comunităţi marginalizate, grupul etnic al romilor sau alte grupuri ameninţate de inegalităţi sociale", relevă compania de sondare a opiniei publice, care a analizat profilul celor care refuză vaccinul.

Neîncrederea în instituţii şi îndoielile cu privire la vaccinuri au încetinit inocularea în Bulgaria, unde rata infecţiilor înregistrează de şase săptămâni o tendinţă ascendentă, iar rata de mortalitate din cauza COVID-19 în ultimele 14 zile este de opt ori mai mare decât media UE, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel