Schimbările extreme de temperatură...
Long COVID se manifestă cu probleme de respirație, ceață mental și pierderea gustului sau a mirosului. Cel mai recent studiu publicat la începutul acestui an arată că cele mai multe dintre aceste probleme se rezolvă într-un an pentru cei care au avut o infecție COVID ușoară.
"Studiul oferă cea mai lungă urmărire pe care o avem a pacienților cu COVID-19 de lungă durată și oferă un oarecare optimism că multe dintre aceste simptome – cu sprijin – se vor îmbunătăți pe parcursul a aproximativ un an", a declarat dr. William Schaffner, specialist în boli infecțioase la Centrul Medical Universitar Vanderbilt din Nashville, Tenn., și director medical al Fundației Naționale pentru Boli Infecțioase. El nu are legături cu noua cercetare, potrivit MSN.
Persoanele cu long COVID se confruntă cu simptome noi, persistente sau agravante timp de mai mult de patru săptămâni de la infecția inițială cu COVID-19, potrivit Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor.
Simptomele sunt cele de oboseală, dificultăți de respirație și tuse la ceață cerebrală, amețeli și modificări ale gustului sau mirosului. Nu mai puțin de 1 din 5 adulți din Statele Unite ar putea avea COVID de lungă durată.
Pentru studiu, o echipă de la K.I. Research Institute din Kfar Malal, Israel, a analizat înregistrările electronice de sănătate a aproape 2 milioane de persoane din Israel testate pentru COVID până în octombrie 2021. Aceștia au analizat simptomele COVID care au durat mai mult de o lună, comparând condițiile la persoanele vaccinate și nevaccinate, cu și fără COVID-19.
Persoanele cu COVID au fost mai susceptibile de a raporta pierderea mirosului și a gustului, probleme de respirație, palpitații cardiace, amețeli și ceață cerebrală, dar majoritatea acestor simptome s-au îmbunătățit în decurs de 12 luni pentru cei care au avut infecții ușoare, a constatat studiul.
Persoanele vaccinate care s-au infectat au avut un risc mai mic de dificultăți de respirație și un risc similar pentru alte afecțiuni în comparație cu persoanele care erau nevaccinate atunci când s-au îmbolnăvit, a arătat studiul.
"Un an este o lungă perioadă de timp, nu este peste noapte. Necesitatea legată de vaccinare continuă să fie foarte importantă, deoarece acest lucru previne bolile severe", a spus Schaffner.
Cercetătorii nu sunt siguri de ce unii oameni dezvoltă long COVID, iar alții nu. Schaffner a spus că pur și simplu nu există date bune care să analizeze ce variantă a cauzat infecția, dacă și cât de mult a avut loc vaccinarea și cât timp a trecut de la vaccinare.
Vestea bună este că, odată cu îngrijirea de susținere, inclusiv cu schimbarea stilului de viață, oamenii pot începe să se simtă mai bine, iar simptomele long COVID nu par să dureze la nesfârșit, a spus Schaffner.
Dr. Len Horovitz, medic pneumolog la Spitalul Lenox Hill din New York, a analizat, de asemenea, constatările.
"Infecția ușoară, în special la pacienții vaccinați, a fost asociată cu rezolvarea simptomelor după un an, chiar simptome care păreau să dureze luni după infecție", a spus el.
Studiul a definit COVID-ul lung ca simptome care persistă timp de patru săptămâni după infectarea cu COVID.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) definește long COVID ca fiind simptome care persistă sau se agravează timp de trei luni de la infecția inițială cu COVID.
Unele persoane cu COVID de lungă durată nu se întorc la furnizorul de servicii medicale pentru urmărire, dar acest lucru nu înseamnă că și-au revenit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Schimbările extreme de temperatură...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
A început sezonul accidentelor pe...
Multitasking-ul poate părea eficient,...