Locurile cu cel mai mare risc de a deveni focare COVID. Studiu din State

Covid-19, mască. Foto: Pixabay
Un studiu american a analizat pe baza datelor a 98 de milioane de telefoane mobile spațiile care ar avea cel mai mare risc de răspândire a infecției COVID-19.

Cercetători de la Universitatea Stanford, Universitatea Northwestern din Chicago și Centrul de Cercetări Cambridge din Microsoft au ajuns la concluzia că restaurantele, sălile de sport și cafenelele au cel mai mare risc de a răspândi infecția COVID-19. Studiul are la bază datele a 98 de milioane de telefoane mobile timp și s-a derulat de-a lungul a două luni în principalele orașe ale Statelor Unite, dezvoltând un model epidemiologic privind răspândirea coronavirusului.

Când au comparat creșterea numărului de infecții în cartierele din Chicago între 8 martie și 15 aprilie cu cifrele reale din luna următoare au văzut că „modelul a prezis cu precizie numărul de cazuri confirmate”.

Mai multe despre acest studiu puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel