Locuri publice pline cu germeni, cum reduci șansele să te îmbolnăvești

Market
La fel ca oamenii, germenii iubesc întâlnirile. Germenilor le place să stea în grupuri mici în aer, în mâncare și pe corpul nostru. Dar există anumite locuri care găzduiesc grupuri deosebit de mari. Aflați care sunt acestea și cum le puteți evita, iar dacă nu le poți ocoli, ce poți face să nu te îmbolnăvești.

DCMedical v-a prezentat 7 locuri din casă în care virusurile și bacteriile se dezvoltă și pe care dacă le dezinfectați puteți ține la distanță gripa și răcelile de sezon. După ce ați aflat care sunt obiectele din casă, acum e rândul să aflați care sunt locurile îmbâcsite cu germeni din localitatea dvs. și cum le puteți evita sau dacă nu cum vă puteți proteja sănătatea.

 Locuri de joacă


Echipamentele pentru terenurile de joacă pot aduna o colecție de germeni provenite de la numărul mare de mâini care o ating. Dintre toate structurile de joacă în aer liber, nisipurile au cel mai mare scor pe metro pătrat. Nisipul aspiră fluidele corporale, precum saliva și urina, și spre deosebire de bare sau dispozitive, nu-l puteți șterge.


,,Locurile de joacă din interior, precum cele din restaurantele fast-food, sunt protejate de efectele soarelui asupra uciderii germenilor. Copiii dvs. ar putea iubi să sară cu mingea pe saltea, dar rețineți că nimeni nu curăță fiecare minge individual", a declarat dr. Emily Hsu, medic pediatru în Long Beach, CA.

Nici joystick-urile, butoanele sau volanele false din majoritatea zonelor în care se joacă copiii nu sunt intacte, acestea sunt pline de germeni de la mai mulți utilizatori.

Toalete publice

Un studiu a constatat că doar 31% dintre bărbați și 65% dintre femei își spală mâinile după ce folosesc o baie publică. Datorită faptului că mânerele de la toaletă și distribuitoarele de săpun sunt pline de germeni, trebuie să vă spălați mâinile după ce le atingeți. Atenție și la robinete.

,,Când mama m-a învățat să mă spăl pe mâini într-o toaletă publică, ar lăsat robinetul deschis, apoi și-a luat un prosop de mână și l-a folosit pentru a opri robinetul. Nu este cea mai bună metodă de conservare a apei, dar este mai bine să spălați germenii de pe mâini ", a precizat dr. Tempe Chen, specialist în boli infecțioase pediatrice la Memorial Care Miller Spitalul pentru copii și femei din Long Beach.

,,Chiar și după toate acestea, germenii încă vă așteaptă pe mânerul ușii”, susțin medicii de la WebMD.com.

 

Magazine de produse alimentare

 Începeți cu căruciorul. Studiile au descoperit că mânerele și scaunele sunt pline de bacterii. Și nu numai germenii răcelii și gripei circulă prin cărucioare, ci și salmonella și E. coli din pachetele de carne crudă puse acolo.

 Transport public


,,Mânerele din autobuze și stâlpii de la metrou sunt ceea ce noi numim suprafețe" de înaltă tensiune", spune medicul Chen, care susține că acestea sunt îmbâcsite cu germeni. Același lucru este valabil și în cazul avioanelor, dar și pentru mânerele bicicletelor și scuterelor închiriate.

Cum să vă protejați


Medicii de la WebMD.com susțin că nu există nici o modalitate de a scăpa de fiecare germen, de fiecare dată. Dar puteți reduce șansele să vă îmbolnăviți cu câțiva pași simpli: spălați-vă mâinile timp de 20 de secunde cu săpun și apă. Și face-o des. Dacă nu aveți acces la săpun și apă, utilizați un dezinfectant de mâini pe bază de alcool. Nu atingeți ochii, nasul sau gura până când nu vă spălați mâinile. Utilizați un prosop de hârtie de rezervă pentru a apuca mânerul ușii de la toaletă când plecați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel