Locul unde se găsește cea mai scumpă brânză din lume, cât costă un kilogram și ce ingrediente are

Brânza Paneer, doeta Keto Sursa foto: recipetineats.com
Cea mai scumpă brânză din lume se face într-o țară din Europa și un kilogram depășește cu mult prețul la care ne-am aștepta.

Cea mai scumpă brânză din lume se produce taman în Estul Europei, în Serbia, la o fermă dintr-o rezervație naturală. Pentru un kilogram din această brânză e nevoie de lapte de măgăriță și lapte de capră.

”ȘtiațiCă

Serbia deține cea mai scumpă brânză? Brânza pule este fabricată din lapte de măgăriță (60%) și lapte de capră (40%), provenit de la o fermă din Serbia din rezervația naturală Zasavica.

Pentru a produce un kilogram de brânză, sunt necesari 25 de litri de lapte de măgăriţă, din acest motiv, prețul unui kg de brânză este de aproximativ 1000 de euro/kg”, notează Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USMAV Cluj.

VEZI și: Cât crezi că ar costa cea mai scumpă pizza din lume și ce conține

Caviar, homar din Norvegia și mozzarella de bivoliță sunt câteva dintre ingredientele folosite pentru cea mai scumpă pizza din lume. Ea costă mii de euro, mai precis 12.000 de euro. 

”Cea mai scumpă pizza din lume costă 12000 $? A fost dezvoltată într-un oraș din Italia, numit Salerno, are o dimensiune de 20 cm și se servește pentru două persoane. Se pregătește la solicitarea clientului și necesită un timp de preparare de 72 de ore, iar printre ingrediente se numără trei tipuri de caviar, homar din Norvegia, mozzarella de bivoliță, sare de mare roz din Australia”, adaugă Dan Vodnar.

VEZI și De ce se strică grăsimile. Explicația științifică

Grăsimile râncezesc în urma unei reacții chimice. ”Râncezirea grăsimilor se produce în urma unei reacții chimice de oxidare? Râncezirea poate fi definită ca reacția prin care are loc oxidarea grăsimilor sub acțiunea oxigenului. În procesul de râncezire, acizii grași cu catenă lungă ( lanț lung) sunt degradați și se formează compuși cu catenă scurtă (lanț scurt), așa cum este acidul butiric care este responsabil pentru „gustul de rânced””, notează Dan Vodnar pe rețelele sociale.

VEZI și: Boabele de cafea te scapă de respirația urât mirositoare: Iată cum trebuie să le consumi

Cafeaua poate fi de vină pentru petele de pe dinți, dar există o formă care își poate aduce beneficii. „Consumul de boabe de cafea prăjite previne dezvoltarea bacteriilor care provoacă respirația urât mirositoare. Consumul de cafea ajută și el, dar este mai puțin eficient”, a notat Dan C. Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii alimentare, în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, USAMV Cluj-Napoca pe pagina de Facebook intitulată Știință cu sare și piper. 

Iar afirmația sa este susținută de mai multe studii care dovedesc efectul boabelor de cafea contra halitozei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel