Locuințe pentru angajații din spitalele Primăriei Capitalei. Chiria de circa 110 lei
31 iul 2019, 23:13

Peste 60 de apartamente ar putea fi locințe de serviciu pentru personalul medical
Primarul General al Capitalei a anunțat, astăzi, că de la 15 august se va începe repartizarea locuințelor de serviciu pentru personalul angajat în spitalele din subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Oamenii se vor muta în noile locuințe după 1 septembrie iar chiria este estimată la în jur de 110 lei.

Consilierii generali au aprobat astăzi, cu 35 de voturi „pentru", lista cu încă 63 de dosare ale personalului medical, avizate de către comisia constituită la nivelul PMB.

„Repartizarea locuințelor de serviciu pentru personalul angajat în spitalele aflate în subordinea Consiliului general, prin ASSMB, va începe după data de 15 august, iar primii beneficiari se vor putea muta după 1 septembrie. Avem în acest moment 210 dosare avizate, aflate pe lista de prioritate. Din cauza reducerii bugetului, Primaria Capitalei a achitat deocamdată doar 70 locuințe din totalul de 177 aprobat de Consiliul General. Aceste locuințe trec astăzi în administrarea ASSMB. Luna viitoare vor fi achitate încă 107 locuințe, care vor trece de asemenea în administrarea ASSMB", a anunțat primarul Gabriela Firea.

Chiria de circa 110 lei lunar

Persoanele aflate pe lista de priorități vor fi contactate de reprezentanții PMB - Direcția Spațiu Locativ, care vor derula, în colaborare cu ASSMB, procedurile legale privind repartiția locuințelor și încheierea contractelor.

Chiria va fi calculată în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv OUG 40/1999 privind protecția chiriașilor și stabilirea chiriei pentru spațiile cu destinația de locuințe, ținându-se cont de zona în care se află unitățile locative și suprafața apartamentelor. Potrivit estimărilor, chiria va avea valori cuprinse între 97 – 110 lei/lună.

Până în prezent au fost înregistrate un număr de 630 cereri, dosarele se află în diferite stadii de completare, urmând ca după parcurgerea etapelor prevăzute în metodologie, să fie înaintate C.G.M.B. pentru aprobare. De asemenea, pentru diferența de până la cele 600 se vor face demersuri pentru alocarea fondurilor necesare, în funcție și de solicitările cadrelor medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?