Lockdown in al doilea cel mai mare oraș din Australia. A șasea închidere a orașului de la începutul pandemiei

Coronavirus   Foto: Pixabay
Lockdown-ul impus în Melbourne, al doilea cel mai mare oraş al Australiei, va fi prelungit, au anunţat duminică autorităţile care încearcă să stăvilească o epidemie de coronavirus legată de varianta Delta.

În vigoare deja de o lună, lockdown-ul, care vizează şapte milioane de locuitori din Melbourne şi statul Victoria unde se situează oraşul, urma să fie ridicat pe 2 septembrie. Însă premierul acestui stat, Dan Andrews, a afirmat că din cauza unui număr în creştere de noi cazuri de coronavirus de tip nou, 92 înregistrate în noaptea de sâmbătă spre duminică, lockdown-ul nu mai poate fi ridicat.

Acesta este al şaselea lockdown al oraşului de la începutul pandemiei. El este însoţit de o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii şi de un număr limitat de autorizaţii de ieşire. Dan Andrews nu a comunicat data unei eventuale ridicări a acestor măsuri, afirmând că autorităţile studiază "toate opţiunile". În acelaşi timp, statul vecin Noul Wales de Sud, unde se află cel mai populat oraş al Australiei, Sydney, a înregistrat 1.218 de noi cazuri duminică, un număr record de la începutul pandemiei. În total, aproape 19.000 de cazuri au fost înregistrate în acest stat cu 8 milioane de locuitori, după amplificarea epidemiei cauzate de varianta Delta, foarte contagioasă, la mijlocul lui iunie.

Rata de vaccinare în Noul Wales de Sud este în creştere puternică, autorităţile estimând că 70% din populaţia adultă va fi pe deplin vaccinată până în octombrie. Locuitorii vaccinaţi ai acestui stat vor avea dreptul, începând de la mijlocul lui septembrie şi în zonele non-sensibile, să se reunească în exterior pentru maxim o oră. Liderii australieni au convenit o foaie de parcurs naţională ce prevede redeschiderea ţării atunci când între 70 şi 80 la sută din populaţia fiecărui stat şi teritoriu va fi vaccinată.

De la începutul pandemiei, Australia a înregistrat peste 51.000 de cazuri de COVID-19 şi aproape 1.000 de decese, la o populaţie de 25 de milioane de locuitori, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel