LIXISENATIDUM - prospect
23 feb, 21:08

Foto: Pixabay
LIXISENATIDUM – prospect. Acțiune: Antidiabetic; agonist selectiv al receptorului GLP-1, receptor pentru Glucagon – like peptide 1, hormon endogen din clasa incretinelor, care potențează secreția de insulină dependentă de glucoză din celulele betapancreatice.

LIXISENATIDUM – prospect:

Denumire comercială: LYXUMIA 

Forma: Soluție injectabilă în stilou injector preumplut

Indicații: Tratamentul Diabetului Zaharat tip 2, în asociere cu medicamente hipoglicemiante adm. pe cale orală, și/sau cu insulină bazală, în vederea obț. controlului glicemic, atunci când acestea, împreună cu dieta și exercițiul fizic, nu asigură un control adecvat al glicemiei.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Nu se folosește în DZ tip 1. Crește riscul apariției pancreatitei acute; dacă se suspicionează aceasta, se întrerupe trat. Nu se recomandă la pacienții cu IR severă. Dacă se asociază unei sulfoniluree, doza de sulfoniluree trebuie scăzută, datorită riscului de hipoglicemie. Se recomandă ca femeia fertilă să folosească metode contraceptive eficace pe parcursul trat. Sarcină și alăptare.

Reacții Adverse: Foarte frecvente: hipoglicemie (în asociere cu o sulfoniluree și/sau cu o insulină bazală); cefalee; greață, vărsături, diaree: Frecvente: gripă, infecții ale tractului respirator, cistită. infecții virale; hipoglicemie (în asociere numai cu metformină); amețeli, somnolență; dispepsie; dorsalgii; prurit la nivelul locului de injectare. Mai puțin frecvente: reacție anafilactică, urticarie.

Ştiri Recomandate

Schimbările climatice, factor de decizie în a avea sau nu copii
Centrele mobile de vaccinare au început activitatea
3 trucuri pentru o bucătărie cu cât mai puțini microbi
OMS lansează o inițiativă de eradicare a malariei
15 alimente care reduc NATURAL colesterolul
Băiat sau fată: cum să alegi sexul bebelușului tău
Apa de trandafiri, iată care sunt beneficiile sale reale
5 motive SURPRINZĂTOARE pentru care ai nevoie de ALOE VERA
Detox de primăvară: 8 sfaturi pentru curățarea ficatului
ETINILESTRADIOLUM + DIENOGESTUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri