De ce ne îngrășăm după vârsta de 40...
Deoarece alegerile noastre alimentare influențează nivelul inflamației din organism, se consideră că dieta antiinflamatoare reduce inflamației cronice și ajută la prevenirea sau tratarea următoarelor afecțiuni: alergii, boala Alzheimer, artrită, astm, cancer, depresie, diabet, gută, boli de inimă, boli inflamatorii intestinale (cum ar fi colita ulcerativă și boala Crohn), sindromul intestinului iritabil (IBS), accident vascular cerebral (link studiu) și ateroscleroză (link studiu) sau diabet de tip 2 (link direct studiu).
Mai multe cercetări sugerează că persoanele cu un aport ridicat de legume, fructe, nuci, semințe, uleiuri sănătoase și pește pot avea un risc redus de boli legate de inflamație. În plus, substanțele găsite în unele alimente (în special antioxidanți și acizi grași omega-3) par să aibă efecte antiinflamatoare.
Iată lista cu alimente cu efecte antiinflamatoare importante:
Există, de asemenea, unele dovezi că anumite ierburi și condimente culinare, cum ar fi ghimbirul, curcuma și usturoiul, pot ajuta la ameliorarea inflamației
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
De ce ne îngrășăm după vârsta de 40...
Prima terapie asistată pentru...
Florin Piersic este adus la București...
Aceste două tipuri de hepatită pot să...
Acesta este secretul unui creier...
Cum îți dai seama cât de sănătoși...
O anumită categorie de persoane va...