Lipsa somnului și stresul, simptome asemănătoare unei comoții

Somn       Foto Jen Theodore, Unsplash
Un nou studiu sugerează că o mulțime de oameni ar putea trece prin viață cu simptome care seamănă cu cele ale unei comoții cerebrale.

Constatarea cercetătorilor susține argumentul cercetătorilor conform căruia sportivii care se recuperează după o leziune cerebrală ar trebui evaluați și tratați pe o bază extrem de individualizată.

În studiul național, între 11% și 27% dintre sportivii sănătoși, fără antecedente de comoție recentă, au raportat combinații de simptome care îndeplineau criteriile pentru sindromul post-comoție (PCS), astfel cum au fost definite de un sistem internațional de clasificare. Dintre cei aproape 31.000 de studenți-sportivi chestionați, trei factori s-au remarcat ca fiind cei mai susceptibili de a prezice simptome asemănătoare PCS: lipsa somnului, probleme de sănătate mintală preexistente și stres.
Participanții au fost cadeți din patru academii de servicii militare americane - care urmează o pregătire riguroasă și sunt obligați să participe la atletism - și studenți care au concurat la sporturi NCAA la 26 de instituții de învățământ superior din SUA.

Sportivii, simptome asemănătoare cu cele ale unei comoții

Dincolo de numărul substanțial de studenți care au raportat grupuri de simptome asemănătoare PCS, între jumătate și trei sferturi din totalul sportivilor chestionați au raportat unul sau mai multe simptome frecvent întâlnite de persoanele care au avut o comoție cerebrală, cele mai frecvente fiind oboseala sau energie scăzută și somnolență.
„Cifrele au fost mari și au fost în concordanță cu cercetările anterioare din acest domeniu, dar este destul de șocant", a spus autorul principal al studiului, Jaclyn Caccese, profesor asistent la Școala de Științe de Sănătate și Reabilitare a Universității de Stat din Ohio. "Aceștia sunt sportivi de elită care sunt în formă fizică și se confruntă cu multe simptome raportate în mod obișnuit în urma unei comoții cerebrale. Deci, uitându-se la populația generală, probabil că ar avea chiar mai multe."
Este important să înțelegem că există mai multe surse ale acestor simptome, spun cercetătorii, astfel încât studenții-sportivilor după îngrozire să aibă grijă de simptomele cauzate de vătămare. În plus, cunoașterea istoricului medical al sportivilor și a stării simptomelor inițiale poate ajuta clinicienii să prezică care sunt factorii pre-existenți care ar putea contribui la o recuperare mai lentă după o comotie cerebrală.
„Când un pacient intră într-o clinică și se află la o lună sau mai mult de cea mai recentă comotie cerebrală, trebuie să știm ce simptome se confruntau înainte de comotia cerebrală pentru a ști dacă simptomele lor pot fi atribuite comorației cerebrale sau altceva. poate incepe tratarea simptomelor legate de comotie pentru a ajuta, speram, oamenii sa se refaca mai repede ", a spus Caccese.

Recuperarea după comoție, studiată

Acest studiu, publicat săptămâna trecută în jurnalul Sports Medicine, a fost realizat de consorțiul pentru evaluarea, cercetarea și educația concuziei (CARE), înființat de NCAA și Departamentul Apărării al SUA. Caccese a finalizat cercetarea în timp ce era doctor. student și cercetător postdoctoral la Universitatea din Delaware, o instituție membră a consorțiului.
Inițiativa este concepută pentru a umple lacunele de cunoștințe despre efectele de comotie și recuperare în rândul studenților-sportivi din colegii, universități și academii de servicii militare prin colectarea și analiza datelor despre bărbații și femeile care concurează într-o gamă largă de sporturi și sunt supuși instruirii militare.
Participanții la acest studiu au inclus 12.039 de cadeți ai academiei serviciului militar și 18.548 de studenți-sportivi NCAA care au finalizat evaluarea simptomelor instrumentului de evaluare a contuziei sportive ca parte a testelor de bază ale consorțiului. Consorțiul a colectat, de asemenea, date demografice și istorice medicale personale și familiale de la participanți.

Analizele statistice au arătat ce factori din istoricul medical al sportivilor au fost asociați cel mai strâns cu rapoartele de simptome care au fost aliniate cu criteriile PCS. Dintre cadeți, 17,8% dintre bărbați și 27,6% dintre femei au raportat un grup de simptome care îndeplineau criteriile PCS. Dintre sportivii NCAA, 11,4% dintre bărbați și 20% dintre femei au raportat simptome combinate care imitau criteriile PCS. (Caccese a spus că timpul variat al colectării datelor la academiile de servicii militare comparativ cu testele NCAA de pre-sezon au contribuit probabil la simptomele raportate de un procent mai mare de cadeți.)
Pentru ambele grupuri, problemele de somn - și în special somnul insuficient în seara dinaintea testului - și tulburările psihiatrice preexistente au fost cele mai predictive condiții, iar istoricul migrenelor a contribuit, de asemenea, la simptome care îndeplineau criteriile PCS. La cadeți, problemele academice și studenții din primul an au crescut șansele de a avea simptome care îndeplineau criteriile PCS, iar la sportivii NCAA, un istoric de ADHD sau depresie a contribuit la îndeplinirea criteriilor PCS.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel