Lipsa exercițiilor fizice este mai rea decât fumatul:"Risc de 500% mai mare"

Mișcarea de slabă intensitate poate reduce îmbătrânirea creierului
Mișcarea este una dintre cele mai bune strategii de prevenire pe care le poți folosi împotriva multor afecțiuni comune, de la tulburări psihice până la boli de inimă, diabet și cancer.

Potrivit cercetătorilor, lipsa exercițiilor fizice este cauza a peste 5 milioane de decese pe an. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, fumatul ucide aproape 6 milioane anual. Mișcările alerte, făcute zilnic, sunt foarte importante, deoarece cresc rata respirației și bătăile inimii.

Lipsa exercițiului fizic crește riscul decesului, mai mare decât fumatul, diabetul sau bolile cardiace

Studiul a fost condus de Dr. Wael Jaber, un cardiolog la Clinica Cleveland, SUA. Echipa lui a studiat retrospectiv peste 120.000 de pacienți care au fost supuși anterior testelor de alergare la Clinica Cleveland între 1991 și 2014.

Deși știința a studiat modul în care un stil de viață sedentar este rău pentru sănătatea ta, autorii acestui studiu au fost interesați în special de efectele exercițiilor aerobice.

O analiză a datelor de la Clinica Cleveland a relevat că cei cu un stil de viață sedentar au avut un risc de 500% mai mare de deces prematur decât cei care au fost extrem de fit, adica de trei ori mai mare decât riscul reprezentat de fumat.

Cercetătorii au explicat că persoanele care practicau aerobic au avut cele mai mari rate de supraviețuire. Jaber a comentat rezultatele, spunând: "Fiind neputincios pe o bandă de alergare, poate fi un prognostic mai rău în ceea ce privește moartea, decât a fi hipertensivi, diabetici sau fumători. N-am văzut niciodată ceva atât de pronunțat".

Activitatea de birou te poate ucide

Într-un alt studiu, 12 cercetători au descoperit că cei care au o slujbă de birou au aproape de două ori mai multe șanse de a muri tineri. Mai mult, rezultatele lor au indicat că acest lucru este valabil chiar dacă faci sport cu regularitate.

Corpul tău are aproape 300 de articulații și a fost făcut pentru mișcare

Ia în considerare numărul de ore petrecute în drum spre serviciu, la birou, mâncând sau uitându-te la TV, seara. Este ușor de văzut cum se pot acumula rapid 10 - 12 ore de timp.

Poziționarea corectă angrenează mai mult musculatura

În timp ce mulți recomandă să stai în picioare timp de 10 minute, din fiecare oră, cred că acest lucru este departe de ideal. Când este necesar să te așezi, este important să utilizezi o bună poziție pentru a ajuta la reducerea durerilor de spate. Poziția corectă activează mai mult mușchi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel