Leziuni nervoase, o soluție pentru regenerarea nervilor

Cercetătorii de la Institutul Olandez de Neuroștiințe (NIN) și Centrul Medical al Universității Leiden (LUMC) au arătat că tratamentul care utilizează terapia genică duce la o recuperare mai rapidă după leziuni ale nervilor. Prin combinarea unei proceduri chirurgicale de reparare cu terapia genică, supraviețuirea celulelor nervoase și regenerarea fibrelor nervoase pe o distanță lungă a fost stimulată pentru prima dată. Descoperirea este un pas important spre dezvoltarea unui nou tratament pentru persoanele cu leziuni nervoase.

În timpul nașterii sau în urma unui accident de circulație, nervii pot fi rupți, ca urmare, acești pacienți își pierd funcția brațului și nu pot efectua activități zilnice cum ar fi băutul unie cești de ceai. În prezent, reparația chirurgicală este singurul tratament disponibil pentru pacienții care suferă de acest tip de leziuni nervoase.

,,După intervenția chirurgicală, fibrele nervoase trebuie să treacă de mai mulți centimetri înainte de a ajunge la mușchii și celulele nervoase din care fibrele noi trebuie să se regenereze", explică cercetătorul Ruben Eggers de la NIN.

Prin combinarea reparației neurochirurgicale cu terapia genică la șobolani, multe dintre celulele nervoase pot fi salvate și poate fi stimulată creșterea fibrelor nervoase în direcția mușchiului. În acest studiu, cercetătorii au folosit terapie genică reglabilă cu un factor de creștere care ar putea fi pornit și oprit folosind un antibiotic utilizat pe scară largă.

,,Pentru că am fost capabili să oprim terapia genică atunci când nu mai era nevoie de factorul de creștere, regenerarea de fibre nervoase noi față de mușchi a fost îmbunătățită considerabil, a precizat cercetătorul olandez.

Pentru a depăși problema recunoașterii și eliminării de către sistemul imunitar, cercetătorii au dezvoltat o versiune ascunsă, un așa-numit "switch stealth", un comutator care îmbunătățește terapia genică făcând-o chiar mai sigură.

Terapia genică nu este încă pregătită pentru a fi utilizată la pacienți, sunt necesare cercetări suplimentare pentru optimizarea acestei terapii, informează Eurekalert.org.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel