Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Pacienții cu leucemie incurabilă s-au declarat vindecați de cancer după ce tratamentul inovator de la spitalul Great Ormond Street a eliminat boala incurabilă la 12 din 14 pacienți, iar cinci rămânând în remisie.
Noul tratament pentru forma considerată incurabilă de leucemie a fost apreciată de experți, după ce au văzut rezultatele.
Pacienții au fost tratați cu o versiune a terapiei CAR-T cu acțiune mai rapidă, în care sistemul imunitar al organismului este utilizat împotriva celulelor maligne.
Studiul de la Spitalul Great Ormond Street din Londra a fost realizat cu scopul de a reduce efectele secundare ale tratamentului pentru pacienți, majoritatea fiind copii.
Tratamentul pentru leucemia limfoblastică acută (ALL) găsește propriile celule imune ale pacientului modificate genetic și apoi le utilizează pentru a ținti cancerul.
În timpul studiului, 14 pacienți cu o tulpină de leucemie limfoblastică acută ce era considerată incurabilă au primit terapia, iar 12 au văzut că boala a dispărut după trei luni. Cinci dintre acei pacienți au intrat în remisie.
Profesorul Persis Amrolia, cercetătorul șef al studiului, a declarat: „Terapia CAR-T este un exemplu fantastic de utilizare a puterii sistemului imunitar pentru a ținti în mod specific celulele canceroase. Deși nu funcționează pentru toți, poate oferi speranță copiilor care au rămas fără toate celelalte opțiuni. Suntem doar la începutul acestui nou tratament și în următorii câțiva ani, sper că îl putem perfecționa în continuare pentru a-l face mai sigur și mai eficient. Efectele secundare ale terapiilor CAR-T pot fi severe, așa că sperăm că această nouă tehnologie poate reduce riscul pentru pacienți.”
Leucemia limfoblastică acută afectează în jur de 400 de copii în Marea Britanie în fiecare an, iar în timp ce majoritatea pacienților pot fi vindecați cu tratamente standard, inclusiv chimioterapie și transplant, unele recidivează.
Supraviețuirea pentru copiii care suferă de această boală a crescut de la sub 10% în anii 1960 la 90% în 2015, deși rata de supraviețuire este mai mică pentru bebeluși.
Cercetarea a fost publicată în jurnalul Nature Medicine, oferă mari speranțe celor cu leucemie limfoblasctică acută recidivantă, care este cea mai frecventă cauză de deces prin cancer la copii în Marea Britanie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...